E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Yen dolar karşısında zayıfladı---

​Yen dolar karşısında zayıfladı

​Yen dolar karşısında zayıfladı
17 Mart 2014 - 19:13 borsagundem.com

Rus hisselerindeki rallinin Kırım'daki referanduma ilişkin endişeleri gevşetmesiyle yen zayıfladı

Rusya borsasındaki rallinin, Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılmayı seçmesinin Rusya ve Batı arasındaki gerilimi aniden tırmandıracağı endişelerini gevşetmesi üzerine yen, dolar karşısında son altı işlem gününde ilk defa geriledi.

Çin yuanı, ülke merkez bankasının işlem bandını genişletmesi ile dolar karşısında 11 ayın en düşüğüne geriledi. Endonezya rupisi, Joko Widodo'nun bu yılki başkanlık seçimini kazanacağı ve yatırımları artıracağı iddiaları ile beş ayın zirvesine tırmandı. Euro, ABD ve Avrupa Birliği'nin, Ukrayna'daki gelişmeler üzerine bazı Rus bireylere yaptırımlar açıklaması ile dolar karşısında erken saatlerdeki kayıplarını sildi. 

Faros Trading LLC yöneticilerinden Brad Bechtel, "Biraz rahatlatıcı bir ralli, yükselişin bir bölümü durumun daha da kötüye gitmemesi gerçeği ile yaşanıyor. Şu anda top tekrar Batı'da" ifadelerini kullandı. 

Yen 16 önemli para biriminin çoğu karşısında gerilerken, New York saati ile 12:46'da dolar karşısında yüzde 0.3 kayıpla 101.65 yen olurken, geçtiğimiz hafta yüzde 1.9 güçlenmişti. Yen euro karşısında ise yüzde 0.4 geriledi ve 141.53 yen seviyesinde. Euro dolar karşısında yüzde 0.3'lük düşüşü sildi ve büyük bir değişiklik yaşamayarak 1.3923 dolar seviyesinden işlem görüyor.

JPMorgan G7 Volatilite Endeksi 13 baz puan gerileyerek yüzde 7.47 oldu. Endeks geçtiğimiz hafta 25 baz puan tırmanırken, 2014 ortalaması yüzde 7.88 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)