E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen 5 yılın en düşüğünde---

Yen 5 yılın en düşüğünde

Yen 5 yılın en düşüğünde
13 Aralık 2013 - 10:07 borsagundem.com

ABD Hazine tahvilleri ile Japon tahvilleri arasındaki faiz farkının açılmasıyla yen Ekim 2008'den bu yana en düşük seviyesine geriledi

Yen, ABD Hazine tahvilleri ve Japon tahvilleri arasındaki getiri farkının Nisan 2011'den bu yana en yükseğine işaret etmesiyle dolar karşısında 5 yılın en düşük düzeyine geriledi.

Japon yeni, Fed ve Japonya Merkez Bankası'nın gelecek haftaki para politikaları toplantılarının öncesinde 7. haftasında da zayıfladı. Yen, Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Vitor Constancio ve yönetim kurulu üyeleri Benoit Coeure ve Peter Praet'in bugükü konuşmalarının öncesinde euro karşısında da 5 yılın en düşüğüne geriledi. Avustralya doları, 1985'ten bu yana en uzun süreli haftalık kaybını kaydetmeye hazırlanıyor.

Fed'in er ya da geç tahvil alımlarını azaltacağı düşüncesi ve Japonya Merkez Bankası'nın parasal genişlemeyi sürdürmesinin dolar-yen kazançlarında güçlü bir etki olduğunu belirten Standard Chartered Plc'nin döviz araştırmaları küresel başkanı Callum Henderson, yenin dolar karşısındaki 103.74 düzeyinin, yalnızca bir sayıdan ibaret olduğunu söyledi.

Yen, dolar karşısında erken saatlerde 103.92'yi test etmesinin ardından Londra saati ile 6:33'te dünkü kapanış değerinden yüzde 0.4 zayıflayarak 103.74'ten işlem gördü. Japon yeni bu haftayı yüzde 0.8 aşağıda tamamlamaya hazırlanıyor. Yen, euro karşısında da 142.83'ten Ekim 2008'den bu yana en zayıf düzeyini kaydetmesi sonrasında dünkü kapanışının yüzde 0.3 altında 142.62'den fiyatlanıyor. Euro, dolar karşısında 6 Aralık'tan bu yana olan kazançlarını yüzde 0.3'e indirerek 1.3749'da seyretti.

Standard Chartered'a göre yen, dolar karşısında önümüzdeki yılın sonunda 110 seviyesine gerileyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)