E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYemen'de çatışmalar sürüyor: Milisler uzlaşmaya yanaşmıyorlar---

Yemen'de çatışmalar sürüyor: Milisler uzlaşmaya yanaşmıyorlar

Yemen'de çatışmalar sürüyor: Milisler uzlaşmaya yanaşmıyorlar
16 Ekim 2021 - 20:44 borsagundem.com

Yemen'de Arap Koalisyonu 32 operasyonda çok sayıda Husi milisini etkisiz hale getirdi

Yemen'de meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu, Marib'in güneyindeki Abdiya ilçesinde son 24 saat içinde düzenlediği 32 operasyonda İran destekli Husilere ait çok sayıda askeri aracı ve milisi etkisiz hale getirdi.

Koalisyon, operasyonlarda 11 askeri aracın imha edildiğini ve 160'tan fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Arap Koalisyonu tarafından yapılan açıklamada, “Milisler uzlaşmaya yanaşmıyorlar. Köy ve kasabalardaki sivillerin hayatlarını füze ve kuşatmalarla tehdit etmeye devam ederek uluslararası insan hakları yasalarını görmezden gelmeye devam ediyorlar” ifadeleri kullanıldı.

Yaklaşık 25 gündür Abdiya’yı kuşatmış olan ve köyleri çeşitli tipte ağır silah ve füzelerle sürekli bombardımana tabi tutan İran destekli Husi milisleri, dün (Cuma) Abdiya ilçe merkezine baskın yaparak bölge sakinlerinin evlerini havaya uçurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ16 Ekim 2021 22:47

    Benim anlamadığım neden bu çatışmalar hep müslüman ülkelerde var da yahudi ve hiristiyan ülkelerinde yoktur.neyimizi bölüşemiyoruz.ülkemiz de aynı onlardan hiç bir farkımız yoktur.sonunda ülkemizide parçalayacaklar veya büyük zararlar verecekler ama işişten geçecektir.

  • Kerim17 Ekim 2021 14:57

    Bu isler sirayla yakinda ayni catusmalar avrupa ulkelerinde de baslayabilir 1 ve 2 dunya savaslarini 3p yil savaslarini unutmayin