E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeme içme sektörünün pandemideki sorunları masaya yatırıldı---

Yeme içme sektörünün pandemideki sorunları masaya yatırıldı

Yeme içme sektörünün pandemideki sorunları masaya yatırıldı
30 Ocak 2021 - 19:37 borsagundem.com

Ankara Kent Konseyi'nin Gençlik Parkı'ndaki merkezinde "Pandemide Yiyecek-İçecek Sektörü ve Etkilenenler" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Yeni tip korona virüs (kovid-19) salgınından en çok etkilenen sektörler arasında yer alan yeme-içme sektörünün yaşadığı sorunlar başkentte düzenlenen toplantıda ele alındı.

Ankara Ticaret Odası'ndan (ATO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Kent Konseyi'nin (AKK) Gençlik Parkı'ndaki merkezinde gerçekleştirilen "Pandemide Yiyecek-İçecek Sektörü ve Etkilenenler" konulu toplantıya ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay, AKK Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz da katıldı.

Toplantıda konuşan Temel Aktay, yeme-içmenin salgın sürecinden en çok etkilenen ilk 5 sektör arasında yer aldığını belirterek, ATO'nun bu süreçte üyeleri için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aktay, "Gel-al veya paket servis gibi sistemler bütün işletmelerin alt yapısına uymadığı için işletmeleri kesin bir çözüme ulaştırmadı" ifadesini kullandı.

Halil İbrahim Yılmaz da salgın sürecinin uzamasıyla yeni çözümlerin hayata geçirilmesi gerektiğini bildirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Pandemi döneminde yeme-içme sektörüne getirilen sınırlama tedarikçi işletmelerde de iş kaybına neden oldu. Tarladaki üreticiden organizasyon firmasına, kuryesine kadar çok geniş bir alan etkilendi. Sektörün faaliyetlerine yeniden başlaması halinde vaka sayılarında artışa neden olmayacak önlemler hayata geçirilmeli. Ekonomide her bir sektör birbirine bağlı. Her biri için çok hassas tavır içerisinde hareket ederek elimizden geleni yapmak bizim asli görevimiz. İş birliği içinde yol alabiliriz."

Toplantıda, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkan Yardımcısı Mete Çağlayan, Ankara Lokantacılar Kebapçılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Çankaya Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çinar, Altındağ Belediyesi Kültür Müdürü Ali Rıza Yarar, Müzik-Sen Genel Başkanı İpek Koçyiğit, ATO'nun ilgili komite ve meclis üyeleri, yeme-içme sektörü çalışanları, müzisyenler, garsonlar, şefler, valeler ve motosikletli kuryeler de yer aldı. 

Bakan Selçuk: Baharı okullarda karşılama niyetindeyiz

 

Normalleşme için gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde

 

Erdoğan ve Aliyev telefon görüşmesi gerçekleştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haramzadeler30 Ocak 2021 23:28

    Her biri için çok hassas tavır içerisinde hareket ederek elimizden geleni yapmak bizim asli görevimiz. İş birliği içinde yol alabiliriz."hep laf allah belanızı versin...

  • Anladın30 Ocak 2021 22:05

    Nesini yarıracaksın para verecen para. Napacaksın gülümseme mi hediye edeceksin,kaç milyar doları nasıl harcadıysak zamanında sığınmacılara kendi vatandaşımızada harcayacaksınız o kadar basit

  • Okie Dokie30 Ocak 2021 21:05

    Yeme içme sektörü para kazanacak diye vatandaşları göz göre göre ölüme gönderilemez. Eğer restorantlar da açılırsa yakında haftasonu yasaklarına vatandaşlar da uymaz. 20 yaş altı gençler rahatsız.

  • Ali30 Ocak 2021 20:17

    Şu an oteldeyim restorant dolu. Esnafa da kolaylık gösterilmeli.