E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen'i faiz için doğruladılar---

Yellen'i faiz için doğruladılar

Yellen'i faiz için doğruladılar
25 Mart 2014 - 14:26 borsagundem.com

Philadelphia Fed Başkana Charles Plosser, Fed Başkanı Yellen'in faiz artırımı için 6 aylık süre kaldığı sözlerini onayladı

Philadelphia Fed Başkana Charles Plosser, Fed'in tahvil alım programını sona erdirmesi ile faiz artırımlarına başlaması arasında yaklaşık '6 aylık' bir süre olabileceği yönündeki ifadesiyle bir hata yapmadığını söyledi. 
Bunun piyasalarda beklenen zaman dilimi olduğunu belirten Plosser, ancak faiz artırımının zamanlamasına değil, ekonomideki gelişmelere odaklanılmasının daha doğru olacağını savundu. 
Piyasanın Yellen'ın açıklamalarına verdiği tepkiye şaşırdığını ifade eden Plosser, Fed'in tahvil alım programı sona ermeden faiz artırımına başlamayacağını vurguladı. Plosser, Fed'in cari 
planlarına bağlı kalması halinde tahvil alımlarının muhtemelen Ekim veya Kasım ayında sona ereceğini vurguladı.
Plosser ayrıca, faiz oranlarınının kademeli şekilde artmasını beklediğini ve 2016 yılı sonunda faizin yüzde 3 civarında olacağını öngördüğünü belirtirken, piyasanın Fed'in önüne geçmesi halinde Fed'in arzu ettiğinden daha hızlı faiz artırımı yapmak zorunda kalabileceğini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsalar çok düşebilir aman dikk...25 Mart 2014 14:40

    dolar kıtlaşacak faizler yükselecek ise dünyada borsalar dipleyeceğinden bu günkü borsa fiyatları hayalde kalır.satıp çıktım.