E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYellen'dan yardım paketi ve enflasyon değerlendirmesi---

Yellen'dan yardım paketi ve enflasyon değerlendirmesi

Yellen'dan yardım paketi ve enflasyon değerlendirmesi
08 Mart 2021 - 18:54 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 1.9 trilyon dolarlık yardım paketinin enflasyona neden olacak kadar büyük olmadığını söyledi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Biden’in 1,9 trilyon dolarlık salgın yardım paketinin enflasyona neden olacak kadar büyük olduğu konusundaki korkuları kabul etmediğini söyledi.

Yellen, MSNBC'ye verdiği röportajda, ekonominin hız kazanmasına rağmen teşvikin uygulanmasının bir sonucu olarak tüketici fiyat baskılarının artabileceği yönündeki endişelere yönelik soruya, "Bunun olabileceğini gerçekten düşünmüyorum. Zira pandemi öncesi enflasyon çok yüksek değil çok düşüktü cevabını verdi.

Teşvik paketinin ABD'yi gelecek yıl tam istihdama döndürmesi gerektiğini söyleyen Yellen paketin yüz milyonlarca Amerikalının pandemiyle başa çıkmak için ihtiyaç duydukları yardımı sağladığını söyledi ve tasarının kabul edilmesinin ardından ekonomide eşitsizliğe katkıda bulunan temel sorunların ele alınacağını belirtti.

Şeker Finansal Kiralama'ya tek fiyat tedbiri getirildi

Borsa kur baskısıyla günü 1.530 puandan tamamladı

Borsalar için uzun vadeli yatırım zamanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Paran var mı ki dağıtıyorsun09 Mart 2021 09:48

    Tahvil faizlerini düşürecek bir şey yap, boş konuşma..

  • Mechul08 Mart 2021 20:30

    Abd nin başarılı Bi bakanı. Faizleri artırmada vatandaşım madur olmasın diye tüm dünya ülkelerindeki kendi para birimini yükseltti Ödünç istesekte sekizon ay bizim para politikalarını yönetse diye düşünüyorum. Yoksa faizin altında ezilip gideceğiz.

  • Can3508 Mart 2021 19:24

    Olumlu bir açıklama Ne varsa Yellen da var☺☺ Umarim bugün Önce Abd borsalari yarın da bist te olumlu yansır