E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYellen'dan Kongre'ye bir uyarı daha: Ekonomi için felaketi önleyin---

Yellen'dan Kongre'ye bir uyarı daha: Ekonomi için felaketi önleyin

Yellen'dan Kongre'ye bir uyarı daha: Ekonomi için felaketi önleyin
28 Eylül 2021 - 02:24 borsagundem.com

Hazine Bakanı Yellen'ın Senato'da yapacağı sunumun metni yayımlandı. Borç tavanının acilen yükseltilmesini isteyen Yellen, "Aksi taktirde ABD ilk kez temerrüde düşecek" ifadesini kullandı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongrenin borç limitini hızla ele alması halinde ABD'nin ilk kez temerrüde düşeceği uyarısı yaptı.

ABD Senatosu'nun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi, Yellen'ın bugün yapacağı konuşmanın metnini yayımladı.

ABD'nin hızlı bir toparlanma yaşadığına işaret eden Yellen, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında Delta varyantından kaynaklanan zorlukların toparlanma hızını bastırmaya ve ekonominin önünde önemli engeller oluşturmaya devam ettiğini vurguladı.

Yellen, "Yine de ekonomimizin orta vadeli gidişatı konusunda iyimserim ve gelecek yıl tam istihdama döneceğimizi umuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kovid-19 salgınının ekonomik etkileriyle mücadele kapsamında atılan adımları hatırlatan Yellen, federal borç limitinin yükseltilmesi konusunda ise bir kez daha çağrı yaptı.

Yellen, "Kongrenin borç limitini hızla ele alması zorunludur. Aksi takdirde Amerika tarihte ilk kez temerrüde düşecektir. ABD'nin kredisi zedelenecek, ülkemiz büyük olasılıkla bir mali kriz ve ekonomik durgunlukla karşı karşıya kalacaktır." ifadelerini kullandı.

Ekonomi için "felaketin" önlenmesi gerektiğini vurgulayan Yellen, borç tavanının 1960'tan bu yana 78 kez artırıldığını ve askıya alındığını anımsattı.

Yellen'dan Kongre'ye son uyarı: Borç limitini yükselt

 

Yellen'dan Kongreye 'borç limiti' uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)