E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYellen'dan ABD ekonomisi için iyimser resim---

Yellen'dan ABD ekonomisi için iyimser resim

Yellen'dan ABD ekonomisi için iyimser resim
23 Mart 2021 - 08:15 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Yellen, Temsilciler Meclisi Finans Komitesi'nde bugün yapacağı sunumun metnini basınla paylaştı. Yellen, ABD ekonomisi için iyimser bir resim ortaya koydu

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, koronavirüs salgınından kurtulmaya çalışan ABD ekonomisi için iyimser bir resim ortaya koydu.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde bugün yapacağı sunumu basınla paylaşan Yellen, Başkan Biden'in korona virüs teşvik paketinden kaynaklı olarak gelecek yıl hem büyüme hem de tam istihdam beklediğini ifade etti.

Yellen, "1,9 trilyon dolar büyüklüğündeki Amerikan Kurtarma Planı Yasası'nın geçmesi ile birlikte, insanların bu pandeminin öbür tarafında yaşamlarını ntemellerii koruyarak ulaşabileceklerine güveniyorum. İnsanların orada büyüyen bir ekonomi ile karşı karşıya olacaklarına inanıyorum. Gelecek yıl tam istimdama döndüğümüzü görebileceğimizi de düşünüyorum" diye konuştu.

Yellen, Biden'in yardım planının büyük bölümünün uygulanması ve burada öngörülen fonların drağıtılması ile birlikte aralarında en küçük işletmelerin de olduğu en çok ihtiyaç duyan kesimlere rahatlama sağlanacağını vurguladı.

Hazine Bakanlığı olarak, zor durumdaki Amerikalıların onlara konut kiraları ve mortagage ödemelerinde yardım edecek fonları almaları için geremli bazı belgeleri azalttıklarnını da belirten Yellen, "Onlar için bürokrasiyi azaltıyoruz, bununla birlikte yolsuzluk ve kötüye kullanımı engelleyecek makul adımları da hala atıyoruz" dedi.

Powell: Ekonomik toparlanma beklenenden daha hızlı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)