E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen: Yapılması gereken çok şey var---

Yellen: Yapılması gereken çok şey var

Yellen: Yapılması gereken çok şey var
02 Mayıs 2014 - 07:31 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen, batmak için çok büyük endişelerini gidermek için yapılması gereken çok şeyin olduğunu söyledi

Fed Başkanı Janet Yellen, batmak için çok büyük endişelerini gidermek için hala yapılması gereken çok şey olduğunu söyledi. 
Kısa vadeli fonlamaya bağımlılığa işaret eden Yellen, kısa vadeli fonlamaya aşırı bağımlılığını yaratabileceği sistemsel kırılganlıkları dikkatle değerlendirmekte ve potansiyel politika
yanıtlarını belirlemeye çalıştıklarını ifade etti. 
Yellen ayrıca, Fed'in sistemsel açıdan önemli finansal şirketler için risk tabanlı sermaye sürşarjları uygulamak için çalıştığını da vurguladı.

Yellen, "Batmak için çok büyük endişelerini gidermek için daha yapılması gereken çok şey var"
Fed Başkanı Janet Yellen, ABD'de küçük bankaların müsterilerine daha yüksek bir hızla kredi vermeye başlamalarının ekonomik büyüme için cesaret verici bir işaret olduğunu söyledi.
Yellen, "Resesyonun ardından yıllardır kredilerini azaltan küçük bankalarda, yavaş ancak istikrarlı kredi büyümesinin başladığını görüyoruz. Kredilerde büyüme ihtiyatlı olmalı. Ancak bu büyümenin işileşen ekonominin cesaret verici işareti olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)