E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen G-20'nin övgüsünü kazandı---

Yellen G-20'nin övgüsünü kazandı

Yellen G-20'nin övgüsünü kazandı
24 Şubat 2014 - 06:52 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen, gelişen piyasaların öfkesinin azalmasıyla G-20'nin övgüsünü aldı

G-20 ülkeleri, para politikalarının uluslararası etkilerine karşı duyarlı olma vaadinde bulunurken, Janet Yellen, Fed başkanı olarak katıldığı ilk G-20 toplantısında gelişmekte olan ülkelerin endişelerini gevşettiği için övgü aldı. 

Sidney'deki toplantının sonlanmasının öncesinde Hindistan ve Güney Afrika gibi ülkeler, Fed'e, parasal genişleme politikalarından çıkarken, dış etkilerini göz önünde bulundurma çağrısında bulundu. İngiltere ve Avustralyalı yetkililer Fed'in politikasını, kendi ihtiyaçlarına göre belirlemesini destekleyerek, bazı gelişmekte olan ülkelerin kendi ülkelerindeki başarısızlıklar için Fed'in tahvil alımlarını azaltımını bahane ettiğini savundu. 

G-20'nin önceliklerini açıklayan Avustralya Hazine Bakanı Joe Hackey, Yellen'ın, azaltımın etkileri ile ilgilenme konusunda "çok etkili" olduğunu dile getirerek, "En büyük gelişmiş ülkelerdeki para politikası hareketinin, gelişen piyasa ekonomilerinde etkisinin olacağına dair tam bir farkındalık vardı" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)