E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYellen, faiz konusunda temkinli---

Yellen, faiz konusunda temkinli

Yellen, faiz konusunda temkinli
30 Mart 2016 - 16:29 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler aracı kurumlar raporunda, FED Başkanı Yellen'in açıklamalarının faiz konusunda temkinli olduğu belirtildi

Federal Reserve Başkanı Janet Yellen, Global Risklerin ABD'de Derin Bir Etki Yapmasını Beklemediğini Ancak Fed'in Faiz Artırım Sürecinde Temkinli Bir Şekilde İlerlemesinin Hala Uygun Olduğunu Söyledi.New York'ta Ekonomi Kulübü Etkinliğinde Yaptığı Konuşmada, Fed'in Son 10 Yıldır İlk Faiz Artışını Yaptığı Aya İşaret Ederek, "Bu Toplantıda Ortaya Konulan İstihdam Ve Enflasyon İçin Hedeflerimize Yönelik Yurtdışı Gelişmeler Faiz Oranlarının Muhtemelen Aralık Ayında Tahmin Edilenden Biraz Daha Düşük Bir Yol İzlemesini Gerektiriyor" Dedi.Yellen, "Görünüme Yönelik Riskler Dikkate Alındığında, Komitenin Politikayı Ayarlama Konusunda Temkinli Bir Şekilde İlerlemesinin Uygun Olduğunu Düşünüyorum," Diye Konuştu.Global Ekonomideki Zaıyf Büyüme, Düşük Petrol Fiyatları Ve Çin Belirsizliğinin Yatışmasını Ve Toparlanmanın Devamını Sağlamasını Hala Beklediğini İfade Eden Yellen, "Global Piyasalarda Yıl Başından Yaşanan Gelişmelerin ABD Ekonomisi Üzerindeki Genel Yansıması Muhtemelen Sınırlı Olacak. Gelişmeler Komite'nin Ekonomik Faaliyetler Ve Enflasyon İçin Görünüm Temelinde Bariz Bir Değişim Yapmadı" Dedi.

ADP Tarım Dışı Verisi Açıklandı…

Tarım Dışı İstihdam öncesi açıklanan ADP rakamları beklentilerin üzerinde geldi. Ancak bir önceki ay 214 bin olan istihdam artışı 205 bine revize edildi. 

ABD ADP Tarım Dışı İstihdam Açıklanan:200K, Beklenti:194K, Önceki:205K 

Çin’den Büyüme Yolunda Önemli Hamleler…

Çin Merkez Bankası, bugün yapmış olduğu açıklamalar oldukça dikkat çekti. Banka piyasalara hem likidite hem de kredi konusunda destek verileceğinin mesajını verdi. Bankanın yapmış olduğu bu açıklamalar, büyüme konusunda endişe kaynağı olan Çin’in, güçlü hamleleri olarak akıllarda yer aldı. 

Çin Merkez Bankası : Mali Kurumlar, Tüketici Kredi Ürünlerinin Yenilenmesi Konusunda Cesaretlendirilecek

Çin Merkez Bankası : Tüketici Kredi Piyasası Ölçeği Genişletilecek

Çin Merkez Bankası : Tüketici Borçlanması İçin Uygun Faiz Oranı Oluşturulacak

Mehmet Şimşek’ten Açıklamalar…

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Banka Dışı Sermayenin Gelişmesi Türkiye İçin Önemli" Dedi. Şimşek, "Japonya Ve Güney Kore'nin Sağladığı Büyümeyi Yakalamadaki Engel Tasarruflar. Banka Dışı Sermaye Sektörünün Gelişmesi Türkiye İçin Önemli. Türkiye'nin En Temel Sorunu Tasarrufların Düşük Olmasıdır. Tasarruflar Bu Kadar Düşük Olmasaydı Faizler Daha Kolay Düşerdi. Yüzde 14 İle Toplanan Mevduatı Yüzde 16'nın Altında Satmak Makul Değil" Dedi.

Chicago Fed Başkanı 2 kez faiz artırımı bekliyor

 

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven düştü

 

Yatırımcılara ciddi uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)