E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen de QE'ye devam diyebilir---

Yellen de QE'ye devam diyebilir

Yellen de QE'ye devam diyebilir
14 Kasım 2013 - 06:19 borsagundem.com

Bugün Senato Komitesi'nde ter dökecek olan Fed Başkan adayı Janet Yellen, görüşme öncesi yazılı bir açıklama yayımladı

Fed'in bir sonraki başkanı olması beklenen Janet Yellen'dan varlık alımlarına devam edileceği sinyali geldi. Bugün TSİ 17.00'de Senato Bankacılık Komitesi'nin karşısına çıkacak olan Yellen, Fed'in izlediği para politikasını savunacak. Önemli görüşme öncesinde Yellen, yaptığı yazılı açıklamada Fed'in yürüttüğü varlık alımlarıyla ilgili görüşlerini bildirdi.

ABD FED'LE İLERLEME KAYDETTİ
Açıklamasında ABD ekonomisinin Fed'in desteği sayesinde ilerleme kaydettiğini belirten Yellen, daha gidilecek yol olduğunu ekledi.

İŞSİZLİK ÇOK YÜKSEK
Fed'in işsizlik ve enflasyon hedefleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yellen, şu anki yüzde 7,3'lük işsizlik seviyesinin çok yüksek olduğunu belirtirken, enflasyonun da hedeflenen yüzde 2 seviyesinin altında olduğunu kaydetti. Fed, aylık varlık alımlarına ABD'de işsizlik yüzde 6,5'e gerileyinceye kadar devam edeceğini açıklamıştı.

'YELLEN BEKLENEN BİLGİYİ VERMEZ'
Deutsche Bank'tan ABD Başekonomisti Joseph LaVorgna, Yellen'ın bugünkü kritik görüşmesiyle ilgili olarak, "Yellen'ın piyasanın merakla beklediği, varlık alımlarının ne zaman azaltılacağına dair bilgiyi vereceğini zannetmiyourum" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Telli14 Kasım 2013 08:27

    Bugün bist artıda başlayacaktır.tahvil alımlarına yeşil ışık yakıldı.Ama millet uyanmasın diye henüz basın açıklamadı.

  • Goldaş zede14 Kasım 2013 06:46

    yellen,yelerim seni canım benim.piyasaların bir tiviti si eksikti oda oldu.şimdi piyasalar tam çizgi filim tadında oldu. herkes yerini alsın Tom,jerry ve tiviti'li çizgi filim sinemalarda başlıyor.bu filim kısada olsa herkese şimdiden bol kazançlar dilerim,herkese benden patlamış mısır :))