E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYedi önemli küresel göstergeyle güne bakış---

Yedi önemli küresel göstergeyle güne bakış

Yedi önemli küresel göstergeyle güne bakış
28 Nisan 2022 - 09:45 borsagundem.com

Güne başlamadan önce uluslararası önemli küresel endekslerin kapanışları.

BORSAGUNDEM.COM

Piyasaların seyrini izlemek ve hareketlerin dinamiklerini görmek için sadece yerel değil, uluslararası endeksleri de takip etmek gerekir. Bu şekilde Borsa İstanbul’un seyri hakkında da öngörüde bulunma imkanı olacaktır.

1- BIST 100 Endeksi; Borsa İstanbul'da işlem gören piyasa ve işlem hacmi açısından en yüksek 100 hisse senedinin performansını ölçmek için kullanılan temel göstergedir.

2- Dax Endeksi; DAX, Alman Birleşik Borsa Endeksi. DAX, Almanya’nın en önemli hisse senedi endeksidir. En büyük otuz şirketi içerir.

3- Dow Jones Endeksi: Dow Jones, ABD'nin en önemli Hisse senedi endekslerinden biridir. 1896 yılında hesaplanmaya başlayan endeks, aynı zamanda dünyanın en çok bilinen ve takip edilen endeksidir.

4-US 500: S&P 500 borsa endeksi, Standard & Poor's tarafından yapılmaktadır. 500 büyük Amerikan şirketini kapsamaktadır. Amerikan hisse senedi piyasasının yaklaşık %75'ini kapsar.

5-Nikkei 225: Nikkei 225, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası'nın borsa endeksidir. Endeks 7 Eylül 1950 tarihinden bu yana Nikkei tarafından yayımlanmaktadır. Fiyat ağırlıklı bir endeks olup bileşenleri yılda bir kez gözden geçirilir. Endeks 29 Aralık 1989 tarihinde 38,915.87 kapanış ile en yüksek değere ulaşmıştır.

6-FTSE 100: FTSE 100 Endeksi, Londra Borsası'nın Borsa endeksidir. Endeks, 1984 yılında kurulmuş olup borsada işlem gören en yüksek piyasa değerine sahip 100 şirketi kapsamaktadır ve Birleşik Krallık şirket yasası tarafından düzenlenen işletmeler için refah ölçüsü olarak görülmektedir.

7-Dolar Endeksi: ABD dolarının küresel para birimlerine karşı dış ticaret ağırlıklı ortalama değerini sağlamak için geliştirilmiştir. ABD Doları, diğer para birimlerine kıyasla "güç" (değer) kazandığında ABD Doları Endeksi yükselir.

Piyasalar bilançolarla yön arayışında

 

Yatırım ve iştirakleriyle ilgili 2 şirketin açıklaması

 

Mondi ve Koç Holding sorusu

 

Sermayesiyle ilgili açıklamada bulunan 9 şirket

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 28/04/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)