E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYazılım devi Smartiks bugün halka arz ediliyor---

Yazılım devi Smartiks bugün halka arz ediliyor

Yazılım devi Smartiks bugün halka arz ediliyor
09 Mayıs 2019 - 08:20 borsagundem.com

Bir ay boyunca fiyat istikrarı uygulanacak olan Smartiks Yazılım’ın halka arzı bugün başlıyor

Kafein’den sonra yazılım sektörünün önemli şirketi borsaya geliyor. Yeni çözümlerle Türkiye’nin önemli şirketlerine hizmet veren Smartiks Yazılım, 9-10 Mayıs tarihleri arasında birincil piyasadan satış yöntemiyle 2.42 liradan halka arz edilecek. Bugün başlayacak halka arzda bir ay boyunca fiyat istikrarı uygulanacak. Yani halka arz sonrası hisse fiyatı bir ay boyunca arz fiyatının altına gerilemeyecek.

HALKA ARZ HİSSE KODU: SMART.HE

Smartiks Yazılım A.Ş.'nin halka arz edilecek toplam 12.450.000 TL nominal değerli payları, Borsa Birincil Piyasa'da "Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi" ile beher pay için 2.42 TL fiyattan SMART.HE işlem sırasında satışa sunulacak.

Bahse konu işlem sırasına bir seferde emir girişinde herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Ayrıca, SMART.HE'ye yalnızca halka arz süresinin sonuna kadar geçerli [İptale Kadar Geçerli (İKG)] emir türünü kullanarak emir iletmek mümkün.

23 PROJEYE 30 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Yazılım sektöründe 13 yıldır faaliyet gösteren Smartiks, Türkiye’nin önde gelen telekom, finans ve sigorta firmalarına hizmet sunuyor. Şirketin en büyük avantajı ise müşteri devamlılığının yüksek olması.

Yeni projelerde TÜBİTAK ile işbirliği yapmayı tercih eden Smartiks, yazılım geliştirme uygulamalarını Ar-Ge merkezi projeleri olarak ele alarak yeni çözüm ve projeleri Teknokentlerde hayata geçiriyor. Smartiks’in 31.12.208 tarihine kadar toplam 23 yazılım projesi için gerçekleştirdiği yatırım ve harcama miktarı 29 milyon 758 bin lirayı buluyor.

Bu yatırımların da yüzde 63’ünü kendi öz kaynaklarından karşılamış olması önemli bir ayrıntı olarak gösteriliyor. Smartiks, ayrıca Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili yaptığı TÜBİTAK projelerine ilişkin olarak hibe şeklinde teşvikler almaya devam ediyor. Şirket ayrıca geliştirdiği projeler için devlet teşvikleri ve yardımlarından da en üst düzeyde yararlanıyor.

YURTDIŞI YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

Dubai’deki ofisi 2017 yılının ikinci yarısında faaliyete geçirerek bölgedeki fırsatlardan pay almayı hedefleyen Smartiks, 26 Mart 2018 tarihinde Silikon Vadisi’nde Smartiks Corp adı altında faaliyet gösterecek yeni bir şube açtı. Kısa sürede yurtdışı operasyonlarda 5 milyon liranın üzerinde satış gerçekleştirmeyi başardı.

2018 yılını 6 milyon 68 bin lira karla kapatan Smartiks Yazılım’ın aktif toplamı 43 milyon 668 bin lira seviyesinde bulunuyor. Şirket geçen yılın ortalarında ETS Ersoy Turistik Servisler A.Ş ile insan kaynakları ve bulut sözleşmesi imzaladı.

EN BÜYÜK ORTAK KAFEİN YAZILIM

Borsa İstanbul’da en son halka açılan şirket unvanını yakında Smartiks’e devretmeye hazırlanan Kafein Yazılım’ın, ihraççının sermayesinde yüzde 51 payı bulunuyor. 2005 yılında kurulan Kafein Yazılım, Türk Telekom, Türk Havayolları, Turkcell, Vodafone, Migros, Allianz, Ergo başta olmak üzere Türkiye’de ilk 500’de olan şirketlere yazılım hizmetleri sunuyor. Kafein Yazılım 10 Mayıs 2018 tarihinde 4.45 liradan halka arz edildi. Son dönemde ise hisseler 7 lira seviyesinden işlem görüyor. 2018 yılını 13 milyon 605 bin lira karla tamamlayan Kafein Yazılım halka açıldığı ilk yılda temettü dağıtan nadir şirketler arasında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)