E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYazıcılar'dan Migros'a teklif ---

Yazıcılar'dan Migros'a teklif

Yazıcılar'dan Migros'a teklif
02 Ekim 2014 - 19:31 borsagundem.com

Anadolu Endüstri Holding A.Ş. Migros'un yüzde 40,25 oranında hissesini almak için teklif verdi

BORSAGUNDEM.COM

Yazıcılar Holding'in bağlı ortaklığı Anadolu Endüstri Holding A.Ş, Migros Ticaret A.Ş. 'nin sermayesinin % 40,25'ini temsil eden hisselerini almak için pay başına 26 TL alım fiyatı teklif etti. Teklif edilen fiyata göre Anadolu Endüstri Holding'in Migros'a ödeyeceği tutar 1,86 milyar TL. Anadolu Holding teklifini Migros'un nihai ana ortağı olan BC Partners'a iletirken Migros'un yönetim kontrolünün BC Partners ve Anadolu Endüstri Holding tarafından eşit olarak paylaşılmasının öngörüldüğü belirtildi. Alım işleminin pay alım teklifinde bulunma zorunluluğunu gerektirmeyecek şekilde yapılacağı bildirildi.

Yazıcılar Holding münhasıran görüşmelere başlandığını duyururken açıklamanın detayında şu bilgilere yer verildi:

''Bağlı ortaklığımız Anadolu Endüstri Holding A.Ş. ("AEH"), Migros Ticaret A.Ş. ("Migros")'nin sermayesinin %40,25'ini temsil eden hisselerin dolaylı olarak satın alınmasına yönelik bağlayıcı olmayan teklifini, Migros'un nihai ana ortağı olan BC Partners'a vermiştir. Pay başına 26,0 TL alım fiyatı teklif edilmiş olup, münhasıran görüşmelere başlanmıştır. Sözkonusu işlem, pay alım teklifinde bulunma zorunluluğu gerektirmeyecek şekilde planlanmakta olup, işlem sonrasında, belirli şartlar dahilinde, Migros'un yönetim kontrolünün BC Partners ve AEH tarafından eşit olarak paylaşılması öngörülmektedir. 

BC Partners ile durum tespit süreçleri (due diligence) dahil münhasıran müzakere süreci devam etmektedir. Bu süreçte tarafların herhangi bir anlaşmaya varacaklarına dair bir kesinlik bulunmamaktadır.Anlaşmaya varılması halinde işlemlerin sonuçlandırılması, Sermaye Piyasası Kurulu dahil ilgili resmi makam ve kurumlardan alınacak izinlere bağlıdır.Gelişmeler olduğunda kamuoyu usulüne uygun olarak bilgilendirilecektir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 428,75
En Yüksek: 432,50
En Düşük: 422,00
Değişim 1,12 %
FK: 8,79
PD / DD: 2,15
İşlem Hacmi 643.764.710
Toplam Adet: 1.505.999
Ağırlıklı Ort.: 427,47
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)