E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYazıcı Ailesi Anadolu Grubu Holding'de satışa geçti---

Yazıcı Ailesi Anadolu Grubu Holding'de satışa geçti

Yazıcı Ailesi Anadolu Grubu Holding'de satışa geçti
05 Eylül 2019 - 17:42 borsagundem.com

MKK, borsada işlem gören tipe dönüşen hisseleri ve bakiyeleri duyurdu. Buna göre Yazıcı Ailesi'nin Anadolu Grubu paylarının borsada işlem gören tiplere dönüştürüldüğü görüldü.

BORSAGUNDEM.COM

MKK, borsada işlem gören tipe dönüşen hisseleri ve bakiyeleri duyurdu. İlgili hisseler AGHOL, MRSHL olarak açıklandı. Açıklamaya göre Yazıcı Ailesi'nin yaklaşık 17 milyon adet Anadolu Grubu paylarının borsada işlem gören tiplere dönüştürüldüğü dikkat çekti.

ŞİRKET PAYLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"25.06.2019 tarihinde Kamil Yazıcı Yönetim ve Danışma A.Ş. tarafından şirketimize yapılan bilgilendirmeye istinaden, şirketimiz hissedarlarından Süleyman Kamil Yazıcı, Fazilet Yazıcı, Gülten Yazıcı, Gülşen Yazıcı, Nilgün Yazıcı ve Hülya Elmalıoğlu'nun sahip olduğu halka açık statüdeki AGHOL hisselerinin, sözkonusu kişilerin Nitelikli Yatırımcıları oldukları SKY Serbest Özel Fon'a özel emir yöntemiyle satışının gerçekleştiği ve belirtilen satış işlemi öncesinde AGHOL'de sahip oldukları direkt ve dolaylı toplam %30,3805 oranındaki nihai pay oranının değişikliğe uğramadığı özel durum açıklaması ile bildirilmişti.

Anılan işlemlerin devamı kapsamında, sözkonusu aynı kişilerin borsada işlem görmeyen nitelikteki (A) grubu AGHOL paylarının borsada işlem görebilen nitelikte paylara çevrilmesi ile ilgili başvurunun yapıldığı Kamil Yazıcı Yönetim ve Danışma A.Ş. tarafından tarafımıza iletilmiştir. Bu çerçevede, Süleyman Kamil Yazıcı'nın 1.193.898 adet, Fazilet Yazıcı'nın 3.130.628 adet, Gülten Yazıcı'nın 3.125.645 adet, Gülşen Yazıcı'nın 3.079.865 adet, Nilgün Yazıcı'nın 3.171.803 adet ve Hülya Elmalıoğlu'nun 3.045.940 adet AGHOL paylarının borsada işlem görebilen nitelikteki paylara çevrimi sonrasında mevzuat tarafından öngörülen takvime uygun olarak en yakın tarihte, özel emir yöntemiyle, SKY Serbest Özel Fon'a satılmasının planlandığı ifade edilmiştir. Sözkonusu işlemlerin gerçekleşmesi halinde, yukarıda belirtilen kişilerin AGHOL'de sahip oldukları direkt ve dolaylı toplam %30,3805 oranındaki nihai pay oranı değişikliğe uğramayacaktır."

MKK'dan KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

"Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği"'nin 15'nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na yapılan başvurulara ait bilgiler aşağıda yer almaktadır"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA05 Eylül 2019 20:59

    UZAK DURUN LANETDEN

  • Volkan05 Eylül 2019 18:22

    BIST100 de durabilmesi ve ilerie BIST30 a girebilmesi için hacim ve halka açıklığın artması lazımdı, ilerisi için hazırlık olabilir. Dolar düşmeden ayağa kalkması zor çok konsolde borç var. McDonalds'ı satışa çıkardılar. Otomotiv ve Gaayrimenkul durgun alanlar. Bira ve Cola operasyonları ilgi çekici. Yerli otomobili de izlemek lazım.