Yazdır

Erdoğan: Parlamenter sistem miadını doldurdu

Tarih: 28 Ocak 2016 - 12:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parlamenter sistemin artık işlemediğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin sivil toplum kuruluşları aracılığıyla artık yeni anayasa konusuna el koyduğunu söyledi. 
Yeni anayasa meselesinin milli ve yerli bir mesele olduğunu söyleyen Erdoğan, milli ve yerli olan her meselede Cumhurbaşkanı olarak kendisinin de olduğunu ifade etti. Erdoğan ayrıca parlamenter sistemin ülkemizde miadını doldurduğuna inandıklarını da vurgulayarak,
Başkanlık sisteminin Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesi olmadığını savundu. 
Türkiye Anayasa Platformu tarafından ATO Congresium’da düzenlenen ‘Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte’ temalı programda katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, “Bu çalışma ülke genelinde bir birlik çağrısıdır. Çünkü bu mesele milletin meselesidir. Yeni anayasa herhangi bir şahsın değil milletin meselesidir. STK’ların öncülük etmesi, rastgele bir durum değildir. Milletin talebine herkesin saygılı olması gerekir. Milletimiz STK’lar aracılığıyla artık konuya el koymuştur. Bu tür toplantılarla, 
çalıştaylarla, konferanslarla tüm kesimleri içine alan, ihtiyaçları ve beklentileri ele alan yeni anayasa süreci hızla olgunlaşacaktır. Emeği geçen ve geçecek herkese teşekkür ederim.” dedi.
Erdoğan, yeni anayasa meselesinin milli ve yerli bir mesele olduğunu belirterek, milli ve yerli olan her meselede Cumhurbaşkanı olarak kendisinin de olduğunu söyledi.
Bugüne kadar yapılan anayasaların hepsinin ithal olduğunu söyleyen Erdoğan, “İthal ürünlerle yönetildik, ithal mantıklar bize hakim oldu. Şimdi biz yerliye ve milliye dönmeliyiz. Biz yeni anayasa dedikçe birileri bundan ciddi rahatsız oluyor." açıklamasında bulundu. 
Mevcut anayasanın millete karşı güvensizliğin bir eseri olduğunu söyleyen Erdoğan, “Tatbiki olmayanın ıslahı da mümkün olmaz” sözünü hatırlatarak, mevcut anayasanın da sürekli değiştirilmesine rağmen ıslahının da mümkün olmadığını savundu. Erdoğan, çabalarının en geniş katılımlı anayasa metnini oluşturmak olduğunu belirtti. 
Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/erdogan-parlamenter-sistem-miadini-doldurdu-248209