Yazdır

Plaspak Kimya 'Bu kadar olmaz ki' dedirtti

Tarih: 17 Kasım 2015 - 12:31

Hisseleri günlerdir düşerken 'özel bir neden yoktu', çökünce ‘üretim, tahsilat’ krizi çıktı. Ama röportajda bunların hiçbiri yoktu…

2014’ün başında hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Plaspak Kimya, son bir aydır girdiği iniş trendinde deyim yerindeyse çakıldı! Son 4 günde taban taban düşerek yüzde 60 değer kaybeden hisse yatırımcısını da kahretti. 10 TL'den 4 TL'ye düştü. Sabah, Borsa İstanbul Yönetimi tarafından, yaşanan ‘olağandışı fiyat ve miktar hareketleri’ nedeniyle hisseleri geçici olarak bir saat işleme kapatılan Şirket’ten ise şaşırtan bir açıklama geldi.

Günlerdir yatırımcısına kan kusturan sert fiyat hareketleri karşısında dört kelimelik “Özel bir neden yok” açıklamasıyla yetinen Plaspak Kimyacılar, Borsa İstanbul’un sorgusu üzerine bugün ne olduysa birden ağlama moduna geçti! Açıklamada, “Üretimden kaynaklı sorunlar sebebiyle satış faaliyetlerinin olumsuz etkilenmesi, sektördeki tahsilat sıkıntılarına bağlı olup ilerleyen günlerde oluşacak gelişmeler” bahane gösterildi.

BORSA GÜNDEM’E KONUŞURKEN TEĞET BİLE GEÇMEDİ

Oysa, 20, 25 gün önce patron Gökhan Şıkrak, borsagundem.com’a verdiği röportajda bu konulara teğet bile geçmemişti. Üretim krizi, satış darbesi, tahsilat sorunu  iki, üç haftada mı patladı? Borsaya girmiş bir şirket, yatırımcıya olan sorumluluğu nedeniyle böylesine önemli bir gelişmeyi hiç mi fark etmez, edemez? Vizyon, misyon denildiğinde mangalda kül kalmazken, şimdi o ‘küller’ yatırımcıyı yakıyor.  Hem de cayır cayır…

Halka açılırken, halka arzdan gelen 6 milyon kasayı ısıtırken –ki gelirin sadece 1.5 milyonu yatırıma dönmüş durumda -  milletin gözünü boya, vaatler yağdır; hisseler  gümlerken, ‘özel bir neden yok’la geçiştir. Yetkililer sıkıştırınca da birden ortaya çıkan ‘3 krizin’ arkasına sığın. Peki, yatırımcı kime sığınsın?

İŞTE DÜŞÜŞ GRAFİĞİ



DÜN, “OLACAK, YAPILACAK” BUGÜN, “CEK, CAK”

Borsagundem.com’a, Plaspak Kimya’yı, hedeflerini anlatırken, “Çok ciddi ticariden üretime dönen, dönüşüm gösteren bir şirketiz. Bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyon euroluk yatırım yaptık. 2014 sene sonu ve 2015 yılının ortalarında iki tane kompound ekstrüzyon hattı devreye aldık. Bu yatırımlarımız devam edecek. 2015 ve 2016 yılında yine kapasite artışlarımız olacak. İki makinemizi önce dört sonra altıya çıkartmak istiyoruz. Kapasitemizi 18 bin tondan, 35 bine, 45 bin tona çıkaracağız.” diyen Gökhan Şıkrak, “Yeni yatırım planlarınız var mı?” sorumuza da şöyle karşılık veriyordu: “2015 yılı bitmeden hedefimiz var. Biraz ipucu vereyim, mevcut iki hattımıza 2015 yılı sonuna kadar ilave iki hattımız daha gelebilir…”
Görüldüğü gibi bunlar okuyanı etkileyen, “Portföyümde Plaspak Kimya da bulunmalı” dedirten iştah açıcı sözler. Yatırımcının ruhunu okşayan kelimeler. Yatırımlar yapılacak, makineler çoğalacak, üretim ve  karlılık artacak. Dün bütün bunlar, olacak, yapılacaktı. Şimdi ise ‘cek, cak…”

Peki, yatırımcı ne yapacak?
Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/plaspak-kimya-bu-kadar-olmaz-ki-dedirtti-240841