Yazdır

Ar Tarım'da gizli arazi satış iddiası

Tarih: 22 Mayıs 2014 - 18:13

Borsa dünyası Ar Tarım arazilerinin sessizce elden çıkarılmasını konuşuyor

BORSAGUNDEM.COM-ARAŞTIRMA SERVİSİ

Borsa dünyasında aynı gün iki Ar Tarım şoku… Ar Tarım’ı Ayhan Öztürk’e devreden Tümer Tarım’ın sahibi Ali Kemal Tümer hakkında Ar Tarım hisse sahiplerinin savcılıklara yaptığı ‘dolandırıcılık’ suçlamasının ardından bu kez de, usulsüz ve gizli arazi satışı iddiası kulislere bomba gibi düştü. Ar Tarım’a ait olan arazilerin tapu satış kayıtları olduğu iddia edilen belgelerin yatırımcıların eline geçtiği ortaya çıktı.

SÜREÇ NASIL BAŞLADI?

2014 Ocak ayında Ar Tarım’ın yüzde 55,31 oranında hissesini Şehmus Arslan’dan alarak Şirketin yönetim ve kontrolünü eline geçiren Tümer Tarım geçen sürede çağrı yapmak yerine süreci uzatma yolunu seçti. Ar Tarım’ı satın almasının bir gün sonrasında ise hisseleri borsada satılabilir  tipe dönüştüren Tümer Tarım, bu hisselerin kredi teminatı olarak kullanılacağını açıkladı. SPK’nın ‘çağrı süresinin uzatımı talebine’ olumsuz yanıt vermesi üzerine Tümer Tarım ve sahibi Ali Kemal Tümer yaptığı açıklamalarla zaman kazanmaya çalışırken, Şirketle ilgili de yeni iddialar ortaya çıktı.
14/02/2014 tarihinde yapılan açıklamada hisse devir sözleşmesinde yer alan maddeye göre şirket aktifinde yer alan bir kısım taşınmazların kademeli olarak Tümer Tarım’a devredileceği duyuruldu. KAP’a yapılan açıklamada, taşınmazlara yapılacak değerleme üzerinden nakden satın alacağı bilgisi de yer aldı

GELİNEN NOKTADAKİ İLGİNÇ İDDİALAR

Ancak yatırımcılar Diyarbakır’dan gelen haberler üzerine şoke oldu. Ar Tarım’ın portföyünde bulunan Diyarbakır Bismil ilçesi Of Köyü’ndeki arazilerin, Ar Tarım’ın eski sahibi Şehmus Arslan’ın inşaat şirketi Lion İnşaat’a devredildiği iddiası borsa kulislerinde hızla yayıldı. Yatırımcıların eline geçen tapu bilgilerine göre Şehmus Arslan’dan alınan Ar Tarım’a ait araziler Lion İnşaat’a 02/04/2014 tarihinde satıldı. Ancak küçük hissedarlar bu noktada şu hassasiyeti dile getirdi: Yaklaşık bir ay önceki satışla ilgili olarak Şirket tarafından KAP’a neden herhangi bir açıklama yapılmadı?

Söz konusu satışların Ar Tarım’ın Ayhan Öztürk’e devrinden sonraya denk gelmesine de dikkat çeken yatırımcılar Şirket yetkilileri tarafından cevaplandırılması istemiyle şu soruları sordu:
“Şeyhmus Arslan’ın Şirketi Lion İnşaat’ın satıldığı iddia edilen bu araziler Ar Tarım’ın arazileri mi? Yoksa hala Şehmus Arslan’ın mı? Araziler kaça satıldı? Satıştan gelen para nerede? Satış ve detayları niçin kamuya açıklanmıyor?”
Öte yandan ilgili arazi devirleriyle ‘mağduriyet yaşadıklarını’ söyleyen yatırımcılar SPK’ya harekete geçmesi için de mesaj gönderdi.

İşte iddia edilen tapu belgeleri:


 
 
 
Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/ar-tarimda-gizli-arazi-satis-iddiasi-182852