Yazdır

TSPAKB'deki yeni üye belli oldu

Tarih: 06 Mart 2014 - 13:38

TSPAKB'deki seçimin galibi Murat Tacir oldu

Ocak ayında, Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa eden Hüseyin Kelezoğlu’nun yerine seçilecek sektör temsilcisinin belirlenmesi için Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği (TSPAKB) dün bir ön seçim gerçekleştirdi.

11 aday arasında gerçekleştirilen seçim sonuçları, BIST Yönetim Kurulu Üyeliği için Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Murat Tacir’i işaret etti. 

111 oyun kullanıldığı seçimlerde Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Murat Tacir 27 oy ile birinci oldu. Seçimde 26 oyla Berra Doğaner ikinci olurken Tevfik Metin Ayışık ise 20 oy ile üçüncü oldu.

1970, İstanbul doğumlu olan Murat Tacir, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra UC Berkeley’de pazarlama ve finans üzerine sertifika programını bitirdi. 1995 yılında Tacirler Yatırım bünyesine katılan ve çeşitli kademelerde görev yapan Tacir, 2004 yılından beri Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini sürdürüyor. 
Site adresi: https://www.borsagundem.net/haber/tspakbdeki-yeni-uye-belli-oldu-175342