Yazdır

'Sinan Oğan, Erdoğan'ı destekleyecek'

Tarih: 22 Mayıs 2023 - 09:41

Gazeteci Abdulkadir Selvi, cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Erdoğan'ı destekleyeceğini iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine çok az bir zaman kala kritik gelişmeler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci turda yarışacak adaylar olurken, ATA İttifakı ve Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceği merak konusu. Oğan, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kararını bugün düzenleyecekleri basın toplantısı ile duyuracağını belirtti. Bu gelişmeler yaşanırken, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın seçimlerin ikinci turunda kimi destekleyeceğine dair tahminlerde bulundu.

Selvi bugün kaleme aldığı yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sinan Oğan arasındaki görüşme 1 saat sürmüştü. İki taraftan da “pozitif” bir görüşme olduğu mesajını aldım. Sinan Oğan Ankara’ya döndükten sonra Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Sonuçta bir karar verildi. Alınan karar ikinci tur seçime damga vuracak kadar önemli. Kararın bugün Sinan Oğan tarafından açıklanması bekleniyor" dedi.

Selvi, Oğan'ın desteğinin Erdoğan'a olacağını öne sürdü ve şunları ekledi:

"Edindiğim bilgiye göre Sinan Oğan bugün, ikinci tur seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklayacak. Terör örgütlerinin desteği nedeniyle Kılıçdaroğlu’nu desteklemeyeceğini ifade edecek."

Babacan: Sinan Oğan'ın destekçileri ikinci turda önemli bir faktör

 

Sinan Oğan'dan 'ikinci tur' açıklaması

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Oğan ile görüştü

 

Sinan Oğan kimi destekleyecek?

 

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/sinan-ogan-erdogani-destekleyecek-1740716