Yazdır

Varyap Meridian’da spekülatörler ittifakı

Tarih: 20 Şubat 2014 - 08:37

Varyap Meridian’da bir rezidans kiralayan 7 spekülatör 4 hissede ortak hareket kararı alarak ‘Borsa Operasyon Birliği’ nu kurdular

BORSAGUNDEM.COM-ÖZEL

İstanbul Finans Merkezi’ne önce spekülatörler taşındı. İddialara göre Varyap Meridian’da tek odalı bir rezidans kiralayan 7 spekülatör, 4 hissede birlikte hareket etme kararı almış. Borsa çevrelerinde bu ittifaka ‘Borsa Operasyon Birliği’ diye bahsediliyor. Sıkıntılı piyasada kurulan bu operasyon birliği ile ‘vur kaç taktiği’ni deneyecekleri öne sürülüyor. Bekir Sani Karayel, Serkan Mırık, Kenan Ak, Kemal Ak, Takara Murat ve Haluk Bahadır, birliğin kurucu üyeleri arasında gösteriliyor. Varyap Meridian’ın kamera kayıtlarından operasyon merkezinde buluşan spekülatörleri görüntülemek mümkün. Bu haberden sonra kendilerini kamufle ederek mi çıkarlar bilinmez ama geçmiş kamera görüntüleri her şeyi açık ve net olarak ortaya koyuyor. 

Bu arada, Bekir Sani Karayel’in geçmişte de Mehmet Akdere ile yazılı bir ittifak yaptığı polis operasyonunda ele geçirilen belgelerde ortaya çıkmıştı.

İMECE USULÜYLE ÇALIŞIYORLARMIŞ

Borsada yaşanan sert düşüş sonrası zaten az olan yatırımcı sayısı yok denecek kadar azaldı. Sadece yatırımcılar değil spekülatörler de portföylerinin önemli bir kısmını kaybetti. İşte bu sıkıntılı dönemde finansal güçleri azaldığı için imece usulüyle çalışma kararı alan 7 spekülatörün,  4 hissede birbirlerine destek attıkları ifade ediliyor.

Aksel Enerji, Kardemir B, Taç Tarım ve İz Tarım’ın grubun ittifak kapsamında işlem yaptığı hisseler olduğu söyleniyor. İşlem yapan kişilerin zaman zaman hesaplarındaki hisseleri karşılıklı kredi amaçlı kullandırdıkları da kulislere sızan iddialar arasında. ‘Borsa Operasyon Birliği’nin ellerindeki prim kağıtlardan başlamak kaydıyla hisseleri piyasaya sürmek için her yola başvuracakları öne sürülüyor.
Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/varyap-meridianda-spekulatorler-ittifaki-173953