Yazdır

İş Bankası’nın aktif büyüklüğü 1,6 trilyon TL’ye ulaştı

Tarih: 09 Mayıs 2023 - 19:13

İş Bankası, 2023'ün ilk çeyreğinde aktif büyüklüğünü 2022 yıl sonuna göre yüzde 11,8 artırarak 1,6 trilyon TL’ye yükseltti

Türkiye İş Bankası, Mart sonu itibarıyla aktif büyüklüğünü 2022 yıl sonuna göre %11,8 oranında artırarak 1,6 trilyon TL’ye yükseltti ve “Türkiye’nin en büyük özel bankası” olmaya devam etti.

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, ilk çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde; “Büyük kayıp yaşadığımız deprem felaketleri nedeniyle çok derin bir üzüntü içerisindeyiz. İlk günden bu yana milletçe ortaya koyduğumuz dayanışma ve ayakta kalma mücadelesiyle felaketin etkilerini hep birlikte, el ele vererek atlatıyoruz. Dayanışma içinde olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, İş Bankası Grubu olarak, “Biz Beraberiz, Yalnız Değilsiniz” dedik ve bölgede yaraları sarmak üzere, geçmişte olduğu gibi sorumluluk aldık. Bu kapsamda, öncelikle deprem bölgesi için AFAD’a 1 milyar TL bağış yaptık. İnşa edilecek deprem konutları için 1 milyar 750 milyon TL tutarında kaynak ayırdık” dedi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/is-bankasinin-aktif-buyuklugu-16-trilyon-tlye-ulasti-1738670