Yazdır

ABD'den F-35'ler için rekor imza

Tarih: 01 Ocak 2023 - 12:40

Savaş ihtimallerinin konuşulduğu bugünlerde ülkelerin savunma yatırımları artmaya devam ediyor. Son olarak ABD'nin sipariş ettiği 127 adet F-35 sayısının 398'e çıkmasıyla Amerika'nın bu alandaki harcaması 30 milyar dolara ulaşmış oldu

Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin-Tayvan geriliminin etkisi altında dünyada savaş çanları hızla çalmaya başladı. Savunma sistemlerini güçlendirmek isteyen ülkeler yatırımlarına hız verdi. Bu bağlamda ABD'den yeni bir hamle geldi. ABD Savunma Bakanlığı, çok uluslu teknoloji ve havacılık şirketi olan Lockheed Martin ile F-35'ler için ek bir sözleşme imzalandığını duyurdu. Tam 7.8 milyar dolarlık ek sözleşme kapsamında ABD, Lockheed Martin'den alacağı F-35 sayısını artıracak.

F-35 ANLAŞMASINDA REVİZE

ABD Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde F-35 anlaşması ile ilgili bir açıklama yayımladı. Yapılan duyuruda Lockheed Martin'le F-35'ler için 7.8 milyar dolarlık bir modifikasyon sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

Pentagon'un açıklamasında sözleşmedeki değişikliğin 127 adet F-35 uçağı tedarik etme kapsamını artırdığı belirtildi.

Lockheed Martin, ek sözleşmenin, şirket ile Pentagon arasındaki 398 F-35 teslimatı için toplam anlaşmayı 30 milyar dolara çıkardığını ifade etti. (Akşam)

ABD ile F-35 pazarlığı! Kritik süreç başlıyor

Almanya F-35 alımı için sözleşme imzaladı

Kuzey Kore yeni yıla balistik füze denemesiyle girdi

Irak'ın kuzeyinde 2 terörist etkisiz hale getirildi

Kuzey Kore, İHA krizinin ortasında 3 füze ateşledi!

 

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/abdden-f-35ler-icin-rekor-imza-1712630