Yazdır

TKFEN: Düşüş bilanço öncesi başladı

Tarih: 23 Ekim 2020 - 10:22

Taahhüt grubunun beklentinin aksine yüksek zarar açıklaması Tekfen Holding’in bilançolarına olumsuz yansıdı

Tekfen Holding (#TKFEN) 2020 yılının üçüncü çeyreğinde piyasa beklentilerinin aksine 14.6 milyon lira ana ortaklık net dönem zararı kaydetti ve olumsuz bir görüntü sergiledi. Kimya sanayi grubunun beklentiden iyi performans sergilemesine karşın taahhüt grubunun beklentinin aksine yüksek zarar kaydetmesi bilanço sonuçlarında etkili oldu.

Tekfen'in üçüncü çeyrek zarar rakamı sonrası ilk dokuz aydaki ana ortaklık net dönem karı 130.7 milyon lira olarak gerçekleşti. Şirketin bir önceki yılın aynı dönemindeki ana ortaklık net dönem karı 1 milyar 440 milyon lira olarak gerçekleşmişti. Bilanço açıklanmadan önce 16 lira sınırında olan Tekfen güne düşüşle başladı ve 15 liranın altında işlem görüyor.

Bu arada, bilanço sonrası İş Yatırım’ın yayınladığı yorum ise şöyle: “Beklentilerin ciddi oranda altında kalan sonuçlara piyasa tepkisinin olumsuz olmasını bekliyoruz. Şirket bugün saat 16:30’da bir telekonferans gerçekleştirecek. Ardından tahminlerimizi aşağı yönlü revize edebiliriz. Proje portföyü ve yeni proje almada yaşanan sıkıntılar göz önüne alındığında taahhüt segmenti için şirketin beklentilerinin üzerinde aşağı yönlü risklerin mevcut olduğunu düşünüyor. 

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/tkfen-dusus-bilanco-oncesi-basladi-1526878