Yazdır

JP Morgan Türkiye'den uzak duruyor

Tarih: 31 Temmuz 2013 - 06:38

JP Morgan Asset Management, Türkiye, Güney Afrika ve Brezilya'dan uzak duruyor

JP Morgan Asset Management, gelişmekte olan piyasalarda savunma moduna geçtiğini, uzun vadeli tahvil pozisyonlarını azaltmakta olduğunu ve aralarında Güney Afrika, Brezilya, Türkiye'nin olduğu yüksek riskli ülkelerden uzak durduğunu bildirdi.
JP Morgan Asset Management'ın gelişmekte olan piyasalar bölümlü başkanı Peirre-Yves Bareau, WSJ'ye yaptığı açıklamada, yüksek riskli olarak tanımladıkları ülkelerin tamamının büyük cari işlemler açıkları olduğunu ve bunun ülkeleri acıkları kapatmak için yabancı yatırımcılara bel bağlamaya zorladığını belirtti. Bu durumun, FED'in para politikasını bu yıl içinde sıkılaştıracağı öngörüsü ile yatırımcıların gelişmekte olan piyasalardan nakitlerini çekmeleri karşısında yüksek riskli ülkelerin tahvil ve para birimlerini daha
kırılgan yaptığını vurgulayan Bareau, son aylanda bu ülkelerdeki uzun vadeli tahvil pozisyonlarını azalttıklarını ifade etti. Bareau, özellikle refinansman riski gördükleri Breziya, Türkiye ve Güney
Afrika gibi ülkelerin tahhvilerini azalttıklarını vurguladı.
Bareau açıklamasında ayrıca, kazanan ve kaybedenler şeklinde bir ayrım yaparak gelişmekte olan ülke para birimlerinde zayıf olanlara karşı güçlü olanlarda pozisyon aldıklarını ifade etti. Bareau, Güney Afrika Randı, Türk Lirası, Brezilya Reali ve Endonezya Rupisi karşısında Meksika Pesosu, Polonya Zlotysi ve Güney Kore Won'unu beğendiklerini belirtti.
JP Morgan Asset Management, gelişmekte olan borçlanma kağıtlarında 35 milyar Dolar, global olarak 1.5 trilyon Dolar yönetiyor.
Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/jp-morgan-turkiyeden-uzak-duruyor-150887