Yazdır

İsveç'teki Kovid-19 hastası Türk Ankara'ya ulaştı

Tarih: 26 Nisan 2020 - 14:22

Sağlık Bakanlığı'nın İsveç'teki korona virüs hastası Türk için gönderdiği ambulans uçak Ankara'ya indi. Türk vatandaşı Emrullah Gülükşen için tedavi süreci başladı

İsveç'te yüksek ateş ve nefes darlığına rağmen evine gönderilen Kovid-19 hastası Türk vatandaşı Emrullah Gülüşken, Ankara'ya getirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gülüşken'in kızı Leyla'nın çağrısı üzerine İsveç'e ambulans uçak gönderilmesi talimatını vermişti.

İsveç’te, Kovid-19 testi pozitif çıktığı halde tedavi edilmeyerek, evine gönderilen Emrullah Gülüşken ve üç çocuğunu taşıyan uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı’na saat 13.40’ta indi.

Sağlık görevlileri tarafından bulunduğu basınçlı sedyeyle uçaktan alınan 47 yaşındaki Gülüşken, ambulansa taşındı. Kalp hastası Gülüşken ve çocukları daha sonra Ankara Şehir Hastanesi’ne götürüldü. Emrullah Gülüşken, burada tedaviye alınırken, çocuklarının da 14 gün karantinada tutulacağı öğrenildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin Twitter üzerinden paylaştığı mesajda "Bir kız evlat, COVID-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek)" ifadelerini kullanmıştı.

Bir kız evlat, COVID-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.) pic.twitter.com/J5xvaOFZHg

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) April 26, 2020

 

İsveç'te tedavi edilmeyen Türk yurda getiriliyor

 

İyileşen sayısı vaka sayısına fark attı

 

İngiltere'yi karıştıracak iddia! Gizli belgeler basına sızdı

 

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/isvecteki-kovid-19-hastasi-turk-ankaraya-ulasti-1486991