Yazdır

Kosachev: İdlib için liderlerin iletişimi çok önemli

Tarih: 04 Şubat 2020 - 12:33

Rusya Parlamentosu Üst Kanadı'nın Dış İşler Komitesi Başkanı olan Konstantin Kosachev, Suriye'nin İdlib bölgesindeki durumun oldukça alarm verici olduğunu ve bu durumun Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmalar üzerinde ciddi gerilim oluşturduğunu söyledi

Kosachev kişisel Facebook sayfasından yorum yaptı. Sayfasında yayınladığı mesaj şu şekilde: 

"Gazeteciler Suriye İdlib'de neler olduğunu soruyor.

Bugün Suriye'nin anahtar bölgesindeki tablonun henüz net olmadığını itiraf ediyorum.

İlk notlar oldukça karışık geliyor.

Tüm bu durum için konuşulacak tek şey Rusya-Türkiye anlaşmaları açısından ve Suriye'nin kuzeyindeki ortak devriye çalışması için de ciddi bir testten geçildiği.

Tüm bunlar kesinlikle çok rahatsız edici ve durumu yakından takip etmeye devam ediyoruz. Rus ve Türk askerleri arasındaki bağlantı için geçen sonbaharda yapılan önemli anlaşmalar ile ilgili olarak, olaylardan kaçınmak çok önemli. Dışişleri bakanlarının iletişimi hayati önem taşıyor. Ve ülkelerin anlaşmalarını korumak için, daha önce olduğu gibi iki ülkenin başkanlarının da iletişimi çok önemli. Eminim ki, ileride de sorumluluk sahibi yöneticiler olarak, etkin ve profesyonel bir şekilde çalışmaya devam edeceklerdir. Üçüncü tarafların dikkatini çekecek ve işine yaracak başka bir alternatif ise yok."

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/kosachev-idlib-icin-liderlerin-iletisimi-cok-onemli-1467710