Yazdır

Erdoğan'dan Netanyahu'ya bir yanıt daha

Tarih: 15 Mayıs 2018 - 18:30

Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden İsrail Başbakanı Netanyahu'ya çok sert yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Twitter aracılığıyla "Hamas terör örgütü değildir ve Filistinliler de terörist değildir" mesajını iletti.

Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından İngilizce  olarak yaptığı paylaşımda "Netanyahu'ya hatırlatma: Hamas terör örgütü değildir  ve Filistinliler de terörist değildir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu (Hamas) Filistin'in ana yurdunu işgalci  güce karşı koruyan bir direniş hareketidir. Dünya, zalimlere karşı Filistin halkı  ile dayanışma içindedir." mesajı verdi.

Erdoğan ayrıca, "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun elinde Filistinlilerin kanı vardır ve suçlarını  Türkiye'ye saldırarak saklayamaz." açıklamasında bulundu. 

Erdoğan, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,  "Netanyahu, savunmasız bir halkın topraklarını BM kararlarını ihlal ederek 60  yıldan fazla süredir işgal altında tutan apartheid (ırkçı) devletinin  başbakanıdır. Elinde Filistinlilerin kanı vardır ve suçlarını Türkiye'ye  saldırarak saklayamaz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsanlık dersi istiyorsanız on emiri okuyun."  ifadesine yer verdi.

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/erdogandan-netanyahuya-cok-sert-yanit-1306114