Yazdır

Erken emeklilikte kritik gün 18 Mayıs

Tarih: 10 Mayıs 2016 - 10:33

Erken emeklilik imkanı tanınacak meslek sayısı artıyor. Erken emeklilik imkanı verilecek mesleklerin başında sağlık çalışanları geliyor.

Mayıs'ta erken emekliliği görüşmek için yapılacak toplantıya Maliye, Sosyal Güvenlik Kurumu Memur-Sen yetkilileri katılacak. Sağlıkçı, öğretmen, postacı ve itfaiyeciler başta olmak üzere kamu görevlileri bu toplantıyı bekliyor.

Komisyon oluşturuldu

Hükümet, geçtiğimiz yıl sağlık çalışanlarına erken emeklilik müjdesi vermişti. Konu Ağustos 2015'te gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde bir komisyon oluşturulmasına karar verilmişti. Bunun üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde bir komisyon oluşturuldu. Komisyon da çalışmalarına Geçen Kasım'da başladı.

Her kesimden katılım

Edinilen bilgiye göre; çalışmalarda sona yaklaşıldı. Konu, önümüzdeki hafta masaya yatırılacak. Kamu görevlilerinden kimlerin, hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet zammından yararlandırılacağına yönelik 18 Mayıs'ta bir toplantı yapılacak. Merakla beklenen toplantıya Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı yetkilileri ile Memur-Sen ve yetkili sendika temsilcileri katılacak.

Emekliler 5 yıllık vergileri geri alabilir

 

TOKİ'den emeklilere müjde

 

 

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/erken-emeklilikte-kritik-gun-18-mayis-1032047