Yazdır

Bekir Bozdağ'dan dokunulmazlık açıklaması

Tarih: 18 Mart 2016 - 14:28

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Tüm dokunulmazlıkların kaldırılması mümkün değil" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ memleketi Yozgat'ta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Dokunulmazlıklarla ilgili konuşan Bakan Bozdağ 'dokunulmazlıkların hepsinin kalkması sözkonusu değil' diye konuştu. 

Bekir Bozdağ, dokunulmazlıklarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Dokunulmazlığın kaldırılması, milletvekillerinin geleceğe yönelik dokunulmazlıklarının kaldırılması anlamına gelmemektedir. Bu dosyalar dışında dokunulmazlıkların kaldırılması anlamına da gelmemektedir. Bu sadece mecliste bulunan fezlekelerle ilgili ve sınırlı olmak kaydıyla dokunulmazlıkların kaldırılmasını ve bu suçlarla ilgili ve sınırlı milletvekillerinin yargılamasının önündeki engelinin kaldırılmasını sonucunu doğuracaktır. Bazıları bunu yorumlarken dokunulmazlık tamamen kalkıyor, milletvekilliği düşüyor şeklinde değerlendirmeler yapıyor. Bunlar doğru değerlendirmeler değildir. Cumhuriyet Halk Partisi bu konudaki Anayasa değişikliğine destek verir. Metnin yazımı konusunda ortaklaşa metinde yazılabilir ve ya hazır olan bir metin üzerinde de mutabakat sağlanabilir. Bu her halükarda mümkün olabilir."

Site adresi: https://www.borsagundem.com/haber/bekir-bozdagdan-dokunulmazlik-aciklamasi-1002917