E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYavaş: İmar değişikliğinde 30 milyar lira birilerinin cebine gitti---

Yavaş: İmar değişikliğinde 30 milyar lira birilerinin cebine gitti

Yavaş: İmar değişikliğinde 30 milyar lira birilerinin cebine gitti
20 Aralık 2019 - 21:54 borsagundem.com

Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında "Seçim öncesi halk bunlara gereken dersi verdi ama akıllanmadılar. Yeni bir kumpasın peşindeler. Parsel parsel Ankara’yı satanların hepsinden hesap soracağım" dedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TELE1'de Uğur Dündar'ın sunduğu ‘Demokrasi Arenası' programına konuk oldu.

“30 MİLYAR LİRA BİRİLERİNİN CEBİNE GİTTİ"

Eski ATO Başkanı Sinan Aygün’ün suç duyurusuyla ilgili konuşan Yavaş, “Ankara’da son 10 yıl içinde imar rantı var. Hep de aynı kişiler yapıyor bu işi. İmar değişikliğinde 30 milyar lira birilerinin cebine gitti. Ben bunu Meclis’te de gündeme getirdim. 80 dosya var, okul yapılması karşılığında hukuksuz olarak verilen” dedi.

Aygün hakkında suç duyurusunda da bulunan Yavaş, “AKP’li Yalçın Akdoğan, FETÖ’cülerin arsa ve mülkleri satıp yurtdışına kaçtığını söylüyor ve bu hisseleri kimsenin almamasını istiyor ancak Sinan Aygün gidip bu arsalardan satın alıyor. Ben buradan cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunuyorum bu konuda” ifadelerini kullandı.

Sinan Aygün’den gelen mesajları da gösteren Yavaş, “Sinan Aygün benimle sürekli görüşmek istedi ama ben reddettim” dedi. Yavaş, göreve geldiği günden beri Meclis’te kimseye rant sağlanmadığını söyledi ve imar baronlarına geçit vermeyeceklerini belirtti.

"PARSEL PARSEL SATANLARDAN HESAP SORACAĞIM"
Yavaş, “Seçim öncesi halk bunlara gereken dersi verdi ama akıllanmadılar. Yeni bir kumpasın peşindeler. Parsel parsel Ankara’yı satanların hepsinden hesap soracağım” ifadelerini kullandı.

SİNAN AYGÜN'DEN MESAJ

İddiaların odağındaki Sinan Aygün, Uğur Dündar’ın yöneteceği bir programda iftiralara yanıt vereceğini belirten bir mesaj gönderdi.

Yavaş ise bu iddiaların artık sadece hakimin yönetiminde konuşulacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (58)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kskli22 Aralık 2019 00:45

    Cek cak ne kadar oldu seçileli savcilik orda basin burda cikar belgeleri dagit gitsene kardeşim mahkemeye.

  • Selçuk elmadağ 21 Aralık 2019 22:35

    Ak parti ankara il başkanı ne zaman istifa edecek ankara belediyesini kaybettik üye sayısı düştü halen istifa etmedi daha neyi bekliyor? il bsk 'nın arkasında genel sekreter fatih sahin ve özel kalem müdürü hasan doğan beyin oldugu söyleniyor dogrumudur bilen varsa cevap yazabilir mi inanmıyorum

  • sayde21 Aralık 2019 22:06

    Arkadaşlar bu paylaşımların dili "tencere dibin kara senin ki benden kara."gibi olmuş.Boşuna yorulmayın akp nin varda chp nin olmazmı parazitleri,illaki var,mesele kim kanunların arkasından iyi dolanıyor dolanacak meselesidir ,tabi dolanmayanlar yok değil lakin o insanlara da görev verilmiyor çünkü onlar bukelemun olmaz olamaz bize onlar lazım ama onlar siyaset bulanıklaştırıldığı için bu araneya girmiyorlar.

  • Erdoğan dalkılıç21 Aralık 2019 22:20

    Sevgilli kardeşim.Sinan aygün ;C.HP Li değil Sy Demirelin tavskyesiyle bir dönem M.haberal,Turan tayan ,Aytun çırayları vekil yaptılar.sınanın soyu sopu belli rantcının biridir.

  • muzi21 Aralık 2019 21:09

    sinan aygün kuylunamibastilar hayırdır baskanhaklidir

  • sayde22 Aralık 2019 00:27

    Ben politikacı değilim kimseyide savunmuyorum temiz siyaset diyorum lütfen peşin hükümlü olmayalım.bir grup bir parti tarafı veya sempatizanı olmak o grup veya partinin yahut mensubunun her yaptığı iş veya söylediği sözlerin doğru olduğu olacağı anlamına gelmez bu konularda ihtiyat

  • ...21 Aralık 2019 19:36

    Cehepeli adamlar zaten yemez.. yiyemez.. kılıçdaroğlunun mal varlığı defalarca bir çok kişi ve kişilerce incelendi. ne oldu ? tertemiz çıktı.. aynı inceleme akepeden bazı bakan ve kişilere yapılamıyor bile. yapılsa zaten yeryerinden oynar. bunu ulkemizde herkes biliyor. Sokakda her vatandaş yememiştir bunlar demiyor. Çok acı bir durumHukuk devletinde yolsuzluk ve çalma çırpma olur mu ? oluyor demek kardeşim..

  • sayde22 Aralık 2019 00:35

    Geneli baz alarak hüküm vermeyelim herchp li ve akp li yemez ama yiyen chp li akp li yok denilemez

  • Dogan acar21 Aralık 2019 19:00

    Sinan aygun yillardir ne is yapmistir bu kadar parayi nerden kazanmistir cok merak ediyoruz acaba finas isi yapmismidir ve 30 yillik butun gecmisi arastirilsin

  • gerçek.21 Aralık 2019 17:56

    melih gökçek hakkında akparti hakkında hırsız diye yıllar boyunca laf ettiler şimdi abb belediyenin başındalar bir tane savcılığa suç duyurusu varmı bakın kaç ay oldu bir tane bile yok. sen ver varsa adalet ilgilenmezse millet sana destek olur kokrkma. güya şeffaf ihale yapılıyor hani nerde sonuçları önemli olan sonunda kimin aldığı . aynı abdnin deaşlılar için yaptığı film gibi önde herşey düzgünce oluyor güya ama film stop denince bütün yandaşlara ihalelelr veriliyor. sinan diyorki 25 milyon rüşvet istediler. mansur bana mesaj attı seni mahv ederim diye . mansır ne diyo sninanın ortakları fetöcü tabi böylece sinanda fetöcü oluyor. ulan adam ergenokondan hapis yatmış yalana bari söyleme. haftaya gelir polis alır ifadeni haklıysan zaten ortaya çıkar mansur korkma. değilsen o zaman doğru sincana.

  • gerçek.21 Aralık 2019 17:45

    sinan aygün chpli mansur yavaş chpli. kavga onların arasında suçlu yine akparti. savcılık ve mahkeme gereken kararı veriri varsa suç cezalarını çeker. hem bu birileri kim olan olaylar senin zamanında başkan sensin sinan senden haraç mı istedi sen mi sinandan istedin bunu söyle 25 milyon istedinmi istemedin mi bunu çık söyle tabi yüreğin yetiyorsa kemal öyle diyo.

  • YİLMAZ BOZKURT24 Aralık 2019 08:37

    Bu gerçek rumuzu ile yazan arkadaş, sağlığın için bir AKIL VE RUH SAĞLIĞI hekimine görünmenizi tavsiye ederim.Zira zekânız yerlerde sürünüyor.Ahmaklık parayla değil...

  • Erdoğan KÜÇÜKKAYİKCİ 21 Aralık 2019 17:19

    Sayın Ankara BBB Mahsur Yavaş, HALK sizi seçti.Geregini yaparken saldırılar ve sataşmalar olacak.Selamlar.

  • sayde21 Aralık 2019 17:03

    Hangisi sağlam?

  • isimsiz isimli21 Aralık 2019 20:18

    oyledir

  • Selahattin Akbulut21 Aralık 2019 16:59

    Tehdit edeceğine kendini Savun balgibi ortada

  • Serkan ergezer21 Aralık 2019 16:55

    Dürüst insan anlaşılıyor ne sinan efendi artık

  • temsil21 Aralık 2019 13:35

    gelin temelli yenihisar girisinde sol tarafa bakın bir 4 serit daga yol acıp 1 dönum yeri millete 100 bin tlye 10 yıl evvel sattilar gelin gorun israfı ızdırabi attiran kim satan kim tarih belli yer belli hadi beyler gelin bakın görun rezaleti bosa atılan asfaltı

  • K.T.21 Aralık 2019 13:31

    BU ARKADAŞIN AĞIZININ YAYI GEVŞEMİŞ..

  • Bombastic21 Aralık 2019 13:16

    Mansur başkan bu ülkeye cumhurbaşkanı olacak adamsın. Yolun açık olsun.

  • A. Simsek21 Aralık 2019 12:53

    Yorumları okudum. Türkçeyi unuttum. Demekki söylenenler doğru imiş. Ben cahil kesimin ferasetine inanırım diyenler valla haklıymış.

  • Nihat21 Aralık 2019 13:14

    Hödük kelimesinin anlamını biliyor musun?   Valla denmez vallahi denir.  Başkalarına  ayar vermeye kalkıyor ya alim zevat!   Yalnız poposu açıkta kalmış!

  • YUNUS AYDOS21 Aralık 2019 12:36

    Laan geldin geleli.şu şöyle yapmış bu böyle yapmış.devletin bir kalemini çalan kim olursa olsun haramına zıkkım olsun.sen bunları mahkemeye ver.bir yandanda iş yap iş.bir dahaki seçim geldi.bari gitmeden bir tane ağaç dik.ankaraya

  • Kadir Koç21 Aralık 2019 13:31

    Adamların bir şey yapmasına imkan mı bırakıldı. Otobüs alacak devlet bankalarından kredi alması engellendi. Tarafgirlik ile olmaz bu işler. Dediğine baksan Melih Gökçek Ankara'ya orman kenti yaptığını zannedecek.

  • tv21 Aralık 2019 12:13

    burda kendimize şunu sormak lazım  kim makam sahibiy oluyorsa neden kendileri vede çevreleri ihya oluyor gelen herkez hizmet için geldigini soyluyor lakın herkes rant peşinde bir çok makam sahipleri ihya oluyor  yazık her türlü kandırılıyoruz

  • Ziya21 Aralık 2019 12:12

    Bu tip kendi hakkında suçlamalara 2 hafta cevap vermiyor!  Sonra pişkin pişkin sallıyor!  Mallar da başlıyor alkışa!   Taktik bu savunma değil saldırı, iftira, suçlama!  

  • Abdulkadir 21 Aralık 2019 13:33

    Ziya senin gibi mallar yıllardır kulağı tıkalı gözü kör emme basma tulumba gibi her şeyi kabul ediyorsunuz...

  • Akan Yılmaz 21 Aralık 2019 11:59

    Helal olsun baskanim chp li degil omrumce olmama da ama durust ve ahlakli insan ateist te olsa basimin ustunde yeri var Allah yardimcin olsun insallah

  • sayde21 Aralık 2019 17:05

    öyle zannet,bilen biliyor kimin ne mal olduğunu

  • mantık21 Aralık 2019 11:42

    Sinan Aygün selam söylüyor paragöz Mansur!  6 ayda hepinizin bir cife olduğu ortaya çıktı!  Biz  zaten biliyorduk ta mallar bir türlü anlamadılar.  Bir yolsuzluk  olmuş ise bunu ispatlaman için bld. başkanı da olman gerekmez. Ortaya mantık silsilesi içinde dosyaları ve maliyetlerini açıklar ya da mahkemeye verirsin !  Arızalı Vidanjör kamyonu gibi  sağa sola pislik boşaltma!  Çok fena kokmaya başladı!  

  • Halil kısa22 Aralık 2019 12:45

    Mantık sende mantık ne gezer

  • Serdar21 Aralık 2019 10:57

    Evet evet 25 milyon avanta isterken biz ankaralılar umrundaydı değilmi, ankarayı parsel parsel satanlardan hesap soracaksın niye o dümenin içinde yokum diye, hizmet dersen sıfır arıtamadığın sulardan dolayı herkes hasta, daha iş paylaşımını bitirememiş bi belediye düşünün yanlis anlaşılmasın hizmet diye dertleri yok mesele hangi parti hangi avantayı daha çok iç eder, sana kanıp peşine düşen de suç, adamlar sanki düşmanlarının başında neyi var neyi yok yağma peşinde ve bu anlayışla halka hizmet bi tarafa tek dertleri bu halka eziyet edip onun yararına olacak ne varsa engel olma..

  • sayde21 Aralık 2019 17:10

    İçlerinde kavga gürltü hay safhada neyi paylaşamıyorlar ki?Atamalarda liyakat yok dairebaşkanı genel müdürlere bakın bir ikisi dışında işin erbabları iş başında yok,hep 0nun bunun adamı.neden?

  • Ayse gul21 Aralık 2019 10:39

    Baskan yorum okudum bazılar Istıfa etsin meclis uyeleri sen yap adı gecen kim varsa istifa etsin parti hanği olursa yap baskan baskan olduğu n beli olsun baskan diyelim yoksa baskan değilsin sana verilen oylar haram olsun hakkım helal etmezler baskan

  • abdullah21 Aralık 2019 09:05

    bunların derdi sadece çankayadakilerin mallarının değeri düşmesin yeni yerler imara açılınca çankaya ya olan talep azalacak ve dairelerinin fiyatları artmayacak.  yeni yerler imara açılırsa daha çok insanın malı değerlenir onlarsa bundan hoşlanmaz isterler ki sadece kendileri zengin varlıklı olsun halk millet düşmanı bunlar.

  • Ret.21 Aralık 2019 07:50

    Birileri kim onu neden demiyorsun sanki devlet sırrı. Sinan Aygün gibib300 daha böyle inşaatlar varmış iddaa doğruysa çarp 25-*300 kaç eder bı hesaplayın. Adam mecburen verecek ne yapsın . Altı ayda kolunuz çıktı.

  • ekrem21 Aralık 2019 09:15

    birileri kim olacak çankayada ankaranın elit yerlerinde oturmayanlar varoşlarda oturanlar halk millet yeni imar yerleri açılınca elitlerin oturduğu yerlere pahalı olduğundan talep azalır. yeni imara açılan yerler ucuz olduğundan bunlara kayış başlar dertleri eminim budur halkın daha çok insanın zenginleşmesi bunu istemezler sadece kendi komünlerinin zengin olmasını isterler.

  • Ankara 21 Aralık 2019 00:58

    Mahsur yavaş chp mi MHP mi chp aday bile yok

  • sayde21 Aralık 2019 17:13

    Yavaş aynen KK chp ye gen.müdür olduğu gibi bir hesabın ürünü bunu not edin lütfen

  • Cankaya 21 Aralık 2019 00:54

    Sen i imar planı kutludugun ve cankaya daha çok yer yap

  • Sınan kara21 Aralık 2019 11:37

    Kardeş bunlar batı yaparlar sen Mamak ne işe yarar rant varsa yapar Mamak ve kutludugun Elmadağ zengin mi orada fakir yasıyor onlar zengin yanında paranı yanında bizim cenabı Allah yeter sen hayal kurma kardes baskan fakir yanında mi zenpin yanında mi ğöreceğiz Allah bizim yanında üstü dağ altı kıl

  • Ankara 21 Aralık 2019 00:46

    Baskan 1sene olmadı milletvekili Sinan Aygün ne iş mecliş uyeleri ne istifa etsin Varsa suc yap yap. Baskan ceza ver

  • Vdt21 Aralık 2019 00:11

    Kendi hakkında çıkan haberleri başka mecraya akıtmak için yapılan bir hamle çocuk bile bu kadar komik duruma düşmez. Yazık...

  • Ali20 Aralık 2019 23:21

    10 yıl başkanlık yap sen de bişeyler kapartırsın merak etme,

  • cengiz20 Aralık 2019 22:29

    mhp liyim oyumu sana verdim mahsur başkan. melihin  pisliklerini ortaya çıkarmazsan oyumu helal etmem

  • sayde21 Aralık 2019 17:15

    ayrım yapmam melihin pisliği varda bunun yok mu daha başlamadan dökülüyor sağlamı gösterinbana oy verelim

  • Selahattin abulut 21 Aralık 2019 17:13

    Ankaranın lağım çukuruna batmış tanıya bilirsen

  • Dindar değil Dinidarlar21 Aralık 2019 09:39

    Allah herşeyi öbür dünyaya bıraksa idi dünya için bunca kanun yapar mıydı ? Bırakın şu mahalle bohçacı karıları gibi habire herşeyi öbür dünyaya bırakmayı. Peygamber efendimiz dünyada nice cezalar uygulamıştır. Beddua edip yataydı sizin mantığınıza göre. İslam inananin da inanmayanin da hakkını korur. Hep diyorum Avrupalılar müslüman olsa da cahil comar guruhla muhatapliktan kurtulsak, biraz iyi , medeni, okuyan araştıran insan görürdük.

  • Mehmet 21 Aralık 2019 01:04

    Bu dunya boş herkes ölüm tatacak kim ne Yaparsa kendine iyi yaparsa kul da sever cenabı Allah sever ölüm var

  • Naim20 Aralık 2019 22:28

    Helal olsun başkan

  • Alb20 Aralık 2019 22:27

    Utanma duygusu olmayan adam olmamak lazım Sinan Aygün CHP li başkası dese yandaş derlerdi ama adam sizden Candaş belgeler ortada hala pişkin pişkin saklıyorsun

  • Ayse 21 Aralık 2019 00:50

    Bence meclis üyeleri istifa etsin chp Baska soylese yalan ama bu milletvekili hem chp Kemal baskan ne yapacak İstifa etsin gor

  • pazarci20 Aralık 2019 22:20

    varsa delilin sunarsin mahkemeye,bu kadar basit .....

  • zamanı gelir20 Aralık 2019 22:36

    adil mahkemeler olunca sunulur merak etme

  • Selahattin Abi20 Aralık 2019 22:10

    Helal olsun sana başkan Parsel parsel'cilerin kim olduklarını çok iyi biliyoruz 

  • Korkmaz Ankaralı20 Aralık 2019 22:07

    Sanki kendileri süttün çıkmış ak kaşık.daha önceleri chp ankara belediye başkanı Murat Karayalcın zamanında belediye başkanlığının evinin bahcesine km lerce kalorifer boruları döşettiğine dair haberler çıkmış ıdi .hepiniz aynısınız nasıl yaparım nasıl ederim derdindesiniz.ben hiç bir parti görmedim ki götürmesinler hepinizde rant ve para peşindesiniz.hepinizden de halk irenmektedir.

  • Canikli21 Aralık 2019 08:31

    Bilgi belge delil vardı da niye mahkemelerden ceza çıkmadı? Melihin her dediğine inanma

  • parazit seni20 Aralık 2019 22:36

    ya bi defol git, ne hain adamlarsınız nasıl parazitsiniz bu ülke için