E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımlarıyla gündeme gelen 2 Fed yetkilisinden emeklilik kararı ---

Yatırımlarıyla gündeme gelen 2 Fed yetkilisinden emeklilik kararı

Yatırımlarıyla gündeme gelen 2 Fed yetkilisinden emeklilik kararı
28 Eylül 2021 - 00:45 borsagundem.com

Borsadaki yüklü yatırımları büyük tartışmalara neden olan Dallas Fed Başkanı Kaplan ve Boston Fed Başkanı Rosengren emekli olacaklarını duyurdu. Şimdi gözler, portföyünde Fed'in aldığı tahviller çıkan Başkan Powell'ın alacağı kararda

Geçen yıl yaptıkları yatırım işlemleriyle gündeme gelen ABD Merkez Bankası (Fed) Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan ile Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, gelen yoğun baskılara daha fazla dayanamadı ve emeklilik kararı aldı. Kaplan ve Rosengren'in emeklilik kararının ardından şimdi gözler Fed Başkanı Jerome Powell'ın alacağı karara çevrildi. Powell'ın da, Fed'in pandemi döneminde alım yaptığı yerel yönetim tahvillerini portföyünde tuttuğu açıklanmıştı. 

BOSTON FED'DEN AÇIKLAMA

İlk olarak Boston Fed'den yapılan açıklamada, Rosengren'in sağlık sorunları nedeniyle 30 Eylül'de emekli olacağı bildirildi.

Rosengren'in son 14 yılı başkanlık olmak üzere bankada 35 yıldan fazla hizmet verdiği belirtilen açıklamada, Boston Fed Başkanlığı görevini geçici olarak Birinci Başkan Yardımcısı Kenneth Montgomery'nin üstleneceği aktarıldı.

DALLAS FED'DEN AÇIKLAMA

Boston Fed Başkanı Rosengren'in emeklilik haberinin ardından bir açıklama da Dallas Fed'den geldi.

Bankadan yapılan açıklamada, Dallas Fed Başkanı Kaplan'ın 8 Ekim itibarıyla emekli olacağı duyuruldu.

Kaplan, konuya ilişkin açıklamasında, yatırım kararlarını çevreleyen tartışmanın "dikkatini dağıtmasını" gerekçe gösterdi.

Açıklamada, Dallas Fed'in emekli olmayı planlayan Birinci Başkan Yardımcısı Meredith Black'in geçici başkan olarak görev yapacağı belirtildi.

FİNANSAL VARLIKLARIYLA GÜNDEME GELMİŞLERDİ

Rosengren ve Kaplan, Fed'in yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerine karşı piyasaları aktif olarak desteklediği dönemde finansal varlıklar edindiklerine ilişkin haberlerle gündeme gelmişti.

ABD basınında geçen haftalarda yer alan haberlerde, Fed Başkanı Jerome Powell, Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ve Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin bankanın 2020'de satın aldığı bazı varlıklara sahip olduğuna ilişkin haberler yer almıştı.

POWELL "GEREKEN YAPILACAK" DEMİŞTİ

Fed Başkanı Powell, banka yetkililerinin kişisel portföylerinin kamuoyunun gündemine gelmesinin ardından, geçen hafta üst düzey Fed yetkililerinin finansal varlıkları ve işlemleri için etik kurallarının gözden geçirilmesi talimatını vermişti.

Powell talimatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Fed yetkilileri tarafından yapılan işlemlerle ilgili olarak "Değişiklik yapmamız gerekiyor ve bunun bir sonucu olarak bunu yapacağız "Bundan kimse memnun değil" şeklinde konuşmuştu. 

Powell'ın portföyünde Fed'in aldığı varlıklar çıktı

 

Fed başkanları hisse senedi yatırımından çıkma kararı aldı

 

Dallas Fed Başkanı sağlam borsacı çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)