E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımda fon seçeneği---

Yatırımda fon seçeneği

Yatırımda fon seçeneği
04 Eylül 2021 - 17:17 borsagundem.com

Yatırımda fon seçeneği enflasyonun üzerinde getiri için imkan yaratıyor. Hisse fonlarda bir ayda yüzde 10’un üzerinde getiriler oluştu. Zeynep Aktaş Fortune’da fon kazancını yazdı.

Yatırımda fon seçeneği daha fazla ön plana çıkıyor. Yatırım fonlarının daha fazla hareket avantajı sağladığını düşünen fon yatırımcısı Ergin Sağ, sepet oluşturarak yatırım fonu risklerini azalttığını söylüyor. Sağ, asıl getiriyi ise  yabancı hisse fonları ve emtia fonları ile yakalayabildiğini,, enflasyona karşı korunmanın en önemli unsurunun hareket marjı yüksek enstrümanları da portföye dahil etmek olduğunu dile getiriyor. Fon yöneticilerininse dikkat çektiği nokta, bireysel birikimlerin fonlar aracılığıyla çoğalabileceği yönünde.

Borsada yeni hedef hangi seviye?

FON PORTFÖYÜNDE GETİRİ NASIL ARTIRILIR

Profesyonellerin yönettiği fonların avantajlarından yararlanmak için farklı seçeneklerle yatırım fonu portföyü oluşturulabilir. Neticede tercih edilen risk kategorisine göre farklı seçenekler mevcut: Atak fonlar, agresif fonlar, muhafazakar fonlar gibi. Bunun yanı sıra fon sepetleri, değişken fonlarla da yatırımda alternatif getiriler sağlayabilmekte.

Küresel borsaların başrol oyuncusu değişti

İLK SEKİZ AYDA EN FAZLA KAZANDIRAN FONLAR

2021 yılının ilk sekiz ayında en fazla kazandıran yatırım fonlarına baktığımızda ilk sırada yüzde 62,6 oranındaki getiri ile Ak Portföy Petrol Yab. BYF Fon Sepeti Fonu geliyor. İkinci sırada yüzde 47,8 oranında getiri ile Ak Portföy Sağlık Sektörü Yab. His. Sen. Fonu var. Kazandıranlarda ilk 10 içerisinde yer alan diğer fonlar ise şöyle: İş Portföy Emtia Yab. BYF Fon Sepeti Fonu, Ak Portföy Amerika Yab. His. Fonu, Yapı Kredi Porf. Yab. Tek. Sek. His. Sen. Fonu, Garanti Portföy Yab. Teknoloji BYF Fon Sep. Fonu, Inveo Portföy G-20 Ülkeleri Yab. His. Sen. Fonu, TEB Portföy Amerika Tekn. Yab. BYF Fon Sepeti Fonu, İş Portföy Yab. His. Sen. Fonu ve Kare Portföy Değişken (Döviz) Fon.  (Zeynep Aktaş- Fortune)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sadi05 Eylül 2021 20:54

    Fonlardan hep zarar ettim.

  • İrfan üst04 Eylül 2021 19:42

    Komisyon oranı ne kadar.ayrica diğer verdiğiniz hizmetlerden ücret alıyor musunuz?

  • fafa05 Eylül 2021 20:33

    Eğer bizim borsa hisse fonlarını alırsanız,satarken hiçbir kesinti yoktur.Yabancı ülkelerle ilgili fonları alırsanız yüzde 10 kesintisi var.Almak isteyene iki fonu tavsiye edebilirim:YKBankası amerika  teknoloji fonu ve Tacirler değişken fon.Bunlardan satınca yüzde 10 kesinti var.

  • EKRİST05 Eylül 2021 11:49

    fonlarda alım satım komisyonu yoktur .alım ve satım arasında fark vardır .

  • Halden05 Eylül 2021 08:33

    Fonlarda alım satım komisyonu yok, yönetim gideri var, bu da en yüksek aktif yönetilen fonlarda olur, ne kadar kesildiği fon iç tüzüğünde yer alır, bildiğim kadarıyla hisse fonlarından paranızın % 2-4'ü arasında fon yönetim gideri alınıyor ama yabancı hisse senedi fonlarında daha yüksek olabilir, bilmiyorum.