E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYatırımcıya Whatsapp’ta soru-cevap hattı---

Yatırımcıya Whatsapp’ta soru-cevap hattı

Yatırımcıya Whatsapp’ta soru-cevap hattı
24 Mart 2016 - 11:28 borsagundem.com

A1 Capital’in Türkiye’de başka bir örneği olmayan WhatsApp uygulaması, yatırımcıların büyük ilgisini çekiyor.

BORSAGUNDEM.COM

Teknolojinin hızına yetişilmiyor. Sosyal medyanın geldiği nokta ise müthiş, hem inanılmaz bir iletişim ağı hem de uygulama alanı.  Türkiye’nin önde gelen aracı kurumlarından A1 Capital de WhatsApp uygulamasıyla artık yayında.

Hisse senedi ve VİOP tarafında başka bir örneği olmayan WhatsApp uygulamasının Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen A1 Capital Birim Müdürü Tuna Çetinkaya, “Yatırımcı artık bir bilgi edinmek için vakit harcamak istemiyor. WhatsApp’la iletişimde istediğiniz zaman yanıt verebilirsiniz” diye konuşuyor.

Tuna Çetinkaya, WhatsApp uygulamasının ayrıntıları hakkında şunları söylüyor:.

“Biliyorsunuz finans kurumlarının birçok iletişim kanalları olur. Bunlar telefon, fax, e-mail, anında mesaj, online chat, mobil uygulamalar vs. Artık teknolojinin hızına yetişilemiyor. WhatsApp artık facebook gibi hayata dair bir uygulama oldu. Biz de finans kurumu olarak tüm sosyal medyayı aktif şekilde kullanıyoruz.

Bakın insanlar artık doğrudan bir isme ulaşıp telefonla konuşmayı ya da kendini gün içerisinde bir bilgi edinmek için vakit harcamak istemiyor. WhatsApp’la iletişimde istediğiniz zaman, müsait olma durumunuza göre cevap verebiliyorsunuz. Dikkat edin, günümüzde artık WhatsApp görüşmelerin yarısı, ‘Ben sizi arayayım mı?’ diye başlıyor. Ben sizi arayayım mı diye başladığı için, biz dedik ki bir farklı alternatif iletişim yolu daha koyalım önümüze. Madem burada lisansını almış uzman arkadaşlar var, istedik ki yatırımcılarımız istedikleri soruları sorup, cevaplarını alabilsinler. Bunu ücretsiz bir şekilde nasıl yapabiliriz diye düşündüğümüzde  arkadaşlarımızı bu işe kanalize ettik.  

İşte tüm bunlardan yola çıkarak 0545 371 21 21 hattımızı WhatsApp hattı yaptık. İki haftadır yayındayız. İki hafta içerisinde hatırı sayılır insanla temas kurduk, birebir diyalog yaşandı. “Şu hisse ne olur? Altın düşer mi? Dolar çıkar mı? FED’den ne bekliyorsunuz?” gibi sorular geliyor. Bunların dışında daha fazla bilgi isteyen de oldu ya da hiç bilgisi olmayan bilgilenmek için yazabiliyor.

Hatta ilginç bir soru geldi bunu paylaşmak istiyorum. Soru, Borsa İstanbul’un tarihçesini nereden bulabilirim? Biz de merak ettik neden bu soruyu sordu diye, ‘Ödev yapıyorum’ dedi. Yani bir lise öğrencisi ödev hazırlıyor ve bir şekilde bu WhatsApp hattını görüyor, bize yazıyor. Biz de cevaben ‘Borsa İstanbul’un internet sitesine girip orda çok detaylı tarihçesini bulabilirsiniz’ dedik.

Tabi bunların hepsi günümüz toplumunda hukuk ve diyalog kuralları çerçevesinde gerçekleşiyor.

Bu bizim başlattığımız WhatsApp uygulamasının, hisse senedi ve VİOP tarafında Türkiye’de daha önce bir örneği yok. Bildiğim kadarıyla bizden başka aracı kurum bu WhatsApp uygulamasını kullanmıyor. 

Bizim bu uygulamayla ilk amacımız insanları doğru bilgilendirmek. Eğer memnun kalıp bizimle çalışmayı tercih ederlerse, kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama yine altını çiziyorum buradaki temel amaç çok daha fazla insana temas kurabilmek.

Tuna Çetinkaya,  önümüzdeki dönemde yatırımcılara yönelik yeni bir mesaj daha veriyor: A1 Capital’in yatırımcıları destekleyici yeni projesi konusunda algo trade eğitimlerimiz olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)