E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcının gözü bu toplantıda!---

Yatırımcının gözü bu toplantıda!

Yatırımcının gözü bu toplantıda!
18 Temmuz 2013 - 11:14 borsagundem.com

Fed Başkanı Bernanke'nin ılımlı açıklamalarından sonra şimdi de yatırımcı gözünü PKK toplantısına dikti

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin yaptığı açıklamalar piyasalar tarafından pozitif karşılanırken, yurt içinde bono piyasasına etkisinin sınırlı kalmasıyla ilgili olarak AA Finans Analisti Özlem Bayraktar Gökşen, yatırımcıların haftaya yapılacak PPK toplantısına odaklandığını belirtiyor.
Gökşen,  Bernanke’nin "varlık alımları gerekirse artırılabilir de azaltılabilir de" vurgusunun yanı sıra iletişim politikası konusundaki söylemlerinin dikkati çekici olduğuna değinerek, konuşma sonrasında ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yüzde 2,50 seviyesinin altına gerilediğini, avro/dolar paritesinin 1,31 seviyesinin üzerinde kalmaya devam ettiğini ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında rahatlayan bir tavır sergilediklerini kaydetti.
FED Başkanı'nın, Kongre karşısındaki para politikasına ilişkin yarıyıl raporu ile ilgili sunuma bugün de devam edeceğini hatırlatan Gökşen, bugünkü sunumun Bankacılık Komitesine yapılacağını ve sunum sonrası tekrar soru-cevap bölümü olacağına işaret ederek konuşmanın yine piyasalar için odak noktası niteliğinde olacağını belirtti.
Bernanke'nin açıklamaları sonrasında oluşan olumlu havanın bono piyasasına yansımasının oldukça sınırlı kaldığının altını çizen Gökşen, değerlendirmesine şöyle devam etti:
"Burada, bekleyişlerin 23 Temmuz Salı günü yapılacak olan Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına odaklandığı görülüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı’nın hafta başından yazılı bir notla sözlü müdahalede bulunmasıyla beraber faizlerde bir rahatlama görülmüştü. Ancak Başçı’nın faiz koridorundaki artırıma ilişkin 'ölçülü' ifadesi dikkati çekmişti. Bu çerçevede beklentiler 50-300 baz puan aralığında oldukça çeşitlenmişti. Bernanke’nin konuşmaları sonrasında rahatlayan bir piyasa çerçevesinde TCMB’nin 'ölçülü' ifadesine sadık kalarak 200-300 oranında bir faiz artırımı yapmayabileceğinin altı çiziliyor."
Özlem Bayraktar Gökşen, genel piyasa beklentileri ve fiyatlamalar dikkate alındığında PPK'nın 50 baz puanlık bir üst bant artırımına gitmesi durumunda bunun yansımasının olumsuz olabileceğini de ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)