E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYatırımcıların risk alma iştahı henüz bozulmadı---

Yatırımcıların risk alma iştahı henüz bozulmadı

Yatırımcıların risk alma iştahı henüz bozulmadı
05 Temmuz 2021 - 11:37 borsagundem.com

İnfo Yatırım'ın haftalık eurobond piyasaları bülteninde gelişmeler ve veriler yer alıyor.

ABD'de Fed tarafından varlık alım programının büyüklüğünde azalmaya gidileceği ve güçlü ekonomik veriler ile erken faiz artırımı beklentilerine rağmen S&P500 endeksi yeni rekorlar tazelemeye devam ediyor. Her ne kadar son haftalarda yeniden artmaya başlayan Kovid-19 Delta varyantının endişeleri devam etse de yatırımcıların henüz risk alma iştahında bir bozulma görülmemektedir.

Geçtiğimiz hafta takip edilen ekonomik verilerde, ABD tarafında Çarşamba günü açıklanan ADP istihdam verisi ve devam eden konut satışları beklentilerin üzerinde gelmiştir. Perşembe günü açıklanan ve ekonomik büyüme üzerinde önemli bir etkiye sahip olan ISM imalat PMI rakamı ise beklentilere paralel gelirken; Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam rakamları ise karışık bir tabloya
işaret etmiştir. Verinin alt bileşenlerine bakıldığında, saatlik ücretlerdeki düşüş ve işsizlik oranındaki hafif yükseliş dikkatleri çekti.

Bu haftaya yönelik ekonomik takvim incelendiğinde ise, ABD tarafında Çarşamba günü hizmet PMI ve ISM imalat dışı PMI verileri ve Perşembe günü FOMC toplantı tutanakları takip edilecektir. Avrupa tarafında ise; Pazartesi günü Almanya ve Euro Bölgesi'ne ait hizmet ve imalat PMI rakamları, Salı günü Almanya'da ZEW Beklenti Endeksi ve Cuma günü ECB Başkanı Lagarde'ın konuşması izlenecektir. Yurtiçinde ise, Pazartesi günü tüketici ve üretici enflasyon rakamları haftanın önemli verileri olarak öne çıkmaktadır.

Raporun tamamı için tıklayınız...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)