E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarYatırımcıların gözü yapay zeka odaklı kripto paralarda---

Yatırımcıların gözü yapay zeka odaklı kripto paralarda

Yatırımcıların gözü yapay zeka odaklı kripto paralarda
24 Ocak 2023 - 17:42 borsagundem.com

Yapay zeka teknolojisi yatırımcılar için yeni trend olabilir. Peki bu teknolojiye dahil olan kripto paralar hangileri?

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yapay zeka teknolojisi, Microsoft’un Kurucusu Bill Gates’in yatırımlarıyla son günlerde giderek popüler hale geldi. Özellikle yatırımcılar, yapay zeka teknolojisine nasıl yatırım yapacaklarının yollarını araştırmaya başladı bile.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Microsoft, oldukça popüler olan yapay zeka robotu Chat GPT, Dalle-E ve diğer programların arkasındaki şirket olan Open AI'a milyonlarca dolar sermaye aktarma planını onayladı. Böylelikle şirket, 2023 yılı boyunca kızışacak bir teknoloji yarışının ilk adımını da atmış oldu. Araştırmalar, bu gelişmenin yatırımcıları da harekete geçirdiğini gösteriyor.

Kripto AI

Bitcoinist’ten Reynaldo Marquez’in haberine göre, yapay zeka, kriptoda yeni trend olabilir. Kripto endüstrisinde birkaç proje, yeni çözümler sağlamak için blok zincir, ‘büyük veri’ (big data) ve yapay zekadan yararlanmaya çalışıyor. Trading Browser tarafından yapılan bir araştırma, kullanıcıların en çok ilgisini çeken projeleri ortaya çıkarıyor.

Bu projeler, kripto para piyasalarında, gelecekte yaşanacak olası bir boğa koşusunda fayda sağlayacak projeler olarak öne çıkıyor. Yükselen Bitcoin fiyatı ve Microsoft'un Google ve Facebook gibi diğer devleri de yanına çekecek olan milyarlarca dolarlık yatırımı ile ‘kripto yapay zeka’, yıl boyunca izlenecek potansiyel bir sektör olmaya aday gözüküyor.

Rapora göre kullanıcıların ilgisini çeken 10 kripto para bulunuyor. Bu projelerden ilki, Ethereum ve IPFS gibi ‘ağları sorgulamak’ için indeksleme protokolü olarak çalışan Coinbase destekli bir proje olan The Graph.

Bu proje, Google'da aylık 8.100'den fazla aramaya konu oluyor ve yapay zeka daha önemli bir trend haline geldikçe bu rakamın artması muhtemel gözüküyor. The Graph, Ethereum ikinci katman çözümü Optimism ve Ethereum Virtual Machine (EVM) projesi Celo ile de bir ortaklık ilişkisi içinde bulunuyor.

Kripto rallisine katkı sağlıyor

Arama hacmine ek olarak, projenin yerel token’ı olan GRT’nin de son 30 günde yüzde 52 ve son iki haftada yüzde 27'lik bir ralli yaşadığı gözleniyor. Bu kazanımların çoğunun Microsoft'un yatırımı ve Chat GPT'nin popülaritesindeki artışla birlikte gerçekleştiği tahmin ediliyor.

The Graph'a ek olarak, Aion ve Fetch.ai’nin arama hacminde de belirgin artışlar görülüyor. Bu projeler aylık yaklaşık 8.000 arama kaydediyor. Bu süre boyunca AION’un da, GRT'ye benzer bir yükseliş hareketi gerçekleştirdiği gözleniyor. AION’un yatırımcılarına son 30 günde yüzde 25 oranında kazanç sağladığı görülüyor. Fetch.ai’nin token’ı FET’in ise yalnızca bu ay yüzde 216 gibi yüksek bir oranda arttığı gözleniyor. Bu artışların, yapa zeka trendinin gücünü ve kripto rallisinin devam etme potansiyelini gösterdiği kabul ediliyor.

Kaderi NFT’lere mi benzeyecek?

Rapor ayrıca, Google’a ait küresel bazda gerçekleşen arama hacimlerini dikkate alarak Cortex, Covalent, Measurable Data Token, PARSIQ, Pawtocol, Xmon ve Cindicator'a da dikkat çekiyor. Bu projelere ek olarak Singularity Network’ün de kripto topluluklarının odağında olduğu belirtiliyor. Bu eğilimin bir sonraki yükseliş döngüsünün başarısız olduğu kabul edilen NFT’si mi yoksa merkezi olmayan finansı (DeFi) mı olacağı henüz öngörülemiyor.

Chat GPT’den 5 parçalı yatırım stratejisi

 

Microsoft, Bing için Chat GPT’ye güveniyor

 

JPMorgan: Kripto tam anlamıyla zaman kaybı

 

Bitcoin’deki rallinin nedeni Fed’in yeniden para basması mı?

 

Bitcoin beş ayın zirvesinde

 

Bitcoin 100 bin dolara yükselebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )24 Ocak 2023 22:14

    Büyük değişimler olacak. Adım adım ilerliyor herşey. ileride kanun metinlerini bir cümleniz ile alakalı yerleri sizlere söyleyecek. olmuş mahkemeler ve sonuçalrı sizlere bildirecek. yani google aramasının çok gelişmiş hali ve sesli hali gelecek. Ama bu bulunan metinleri işlemek savunmak ve var olan mahkemey euygulamak gerçek bir avukat ile olacak. ama yıllar sonra buda değişebilir mi ? neden olmasın :D normal bir insan günde kaç cümle kurarak hayatını idame ediyor ? bir sanal karakterde bunu başarabilir. zaman alır ama olacak.

  • baran25 Ocak 2023 12:36

    Cek cakı bırak soytarı!  Robotta vicdan olmaz.  Kim kurarsa onun düdüğünü çalar!  Saçma sapan zırvaladın yine.  Sakın robotlara güvenip Amerika ya tapmaya kalkma yine  şapa oturursun. 6 lı ganyan da sakın bu robotlara güvenmesin.  O robotlar bir tarafşlarına kaçar sonra.

  • Baytar 24 Ocak 2023 20:46

    Çağrı merkezlerinde ilk muhatap yapay zeka, en gerzek insanın dahi kolayca anlayabileceği 2-3 kelimelik cümleyi anlayamıyor, kazı koz anlıyor, anlamıyor, insanı çatlatıyor, nihayet müşteri temsilcisi (gerçekte işyeri temsilcisi) ile diyaloğa geçmek zorunda kalınıyor.

  • baran24 Ocak 2023 19:01

    Yapay zeka sizi maymuna çevirir!