E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıların favorisi olacak dört hisse---

Yatırımcıların favorisi olacak dört hisse

Yatırımcıların favorisi olacak dört hisse
22 Mayıs 2020 - 11:38 borsagundem.com

Korona virüs sürecine birçok hisse aşırı değer kayıpları yaşadı. Fakat uzmanlara göre değer hisseleri risklerine rağmen önemli getiriler vadediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar değer hisselerine yatırım yapmanın cesaret istediği bir süreçten geçiyor. Fakat en iyi performans gösteren yatırım bültenlerinin cesaretle ilgili bir sorunu olduğu gözükmüyor. Mark Hulbert Marketwatch’daki yazısında gözden düşmüş ve görece fiyat kazanç oranı, hisse değeri ve satışları gibi önemli göstergelerinde düşüş gözlenen hisseler arasından öneri yapıyor. Değer hisseleri büyüme hisselerinin tam tersi konumunda. Bu nedenle de değer hisseleri kategorileri yüksek değerlenme oranlarıyla borsada yer alırlar.

Fakat bu hisseleri almak aynı zamanda önemli bir riskin altına girmek anlamına da gelir. Araştırma firması Affiliates’in en son araştırmasına göre değer hisseleri büyüme hisselerinin 13 yıl gerisinde seyrediyor ki bu ABD borsa tarihinin en uzun gecikmesi anlamına geliyor. Bu durum son yıllarda değer hisselerine yatırımın öldüğüne dair birçok yoruma neden olmuştu.

Hulbert performans denetimi araştırması oluşturduğu yatırım bültenindeki değer hisselerinin oldukça iyi performans gösterdiğini belirtiyor. Hulbert’in şu anda en fazla tavsiye ettiği dört hisse ise Walt Disney, FedEx, IBM ve JPMorgan Chase

Hulbert FAANG olarak da adlandırılan Facebook, Amazon, Apple, Netflix ve Google hisselerini tavsiye etmediğinin altını çiziyor.

Piyasa uzmanı bu dört hissenin değer hisseleri kategorisinde olduğunu belirtiyor ve 12 aylık fiyat kazanç oranlarının S&P 500 ortalamasının %35 aşağısında olduğunu belirtiyor. Hisselerin fiyat değer oranı %26 ve fiyat satış oranı da %10 düşüş gösteriyor. Söz konusu hisselerin değer hissesi olduğu düşünülünce de hisselerdeki performans düşüklüğü şaşırtıcı değil.

Hulbert yatırım bülteninde bu dört hissenin oldukça iyi bir uzun dönem performansı yakalayacağını öngörüyor. Geçen 20 yıl içerisinde bu hisseler S&P 500 endeksi ortalamasının %3,2 oranında seyrediyordu. Hulbert hisselerin gerçekliğinin aynı olduğunu fakat korona virüs nedeniyle kısa vadeli hedeflerinin sekteye uğradığını belirtiyor. Fakat hisselerin oldukça iyi uzun vadeli hedefleri var. Hisse fiyatlarındaki mevcut düşüşse hisse senetlerini satın alma şansı sağlıyor.

Borsalar yerine sabit getirili varlıklara yönelmeli

 

ABD'de salgında 39 milyon kişi işsiz kaldı

 

ABD-Çin gerginliği Wall Street’i vuruyor

 

En çok düşen borsalar yükselişe geçecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)