E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Yatırımcıların ABD faiz oranlarındaki artış beklentisini artırıyor---

Yatırımcıların ABD faiz oranlarındaki artış beklentisini artırıyor

 Yatırımcıların ABD faiz oranlarındaki artış beklentisini artırıyor
20 Nisan 2022 - 08:36 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Wall Street'in borsaları son bir buçuk ayın en iyi gününü geçirerek kapattılar. Ana etmenler; beklentilerden iyi gelen karlılık ve temettü artışları ile iki ABD Merkez Bankası yetkilisi, Chicago Federal Rezerv Bankası Başkanı Charles Evans ve Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı Raphael Bostic'in faiz artırımlarına ilişkin güvercin yorumları oldu. Özellikle Chicago Federal Rezerv Bankası Başkanı Evans dün yaptığı açıklamada, bu yıl iki adet 50 baz puanlık artış içeren ve yıl sonuna kadar tarafsız bir ortama ulaşan bir dizi faiz artırımı konusunda "rahat" olduğunu söylemesi dikkat çekti. Oysa sadece bir ay önce Evans, bu yıl iki yarım puanlık faiz artışına ihtiyaç duymamıştı!

Beklenenden daha iyi gelen ABD konut verileri de yatırımcıların ABD faiz oranlarındaki artış beklentisini artırıyor gibi görünüyor. ABD 10 yıllık Hazine tahvilleri, Aralık 2018'den bu yana ilk kez %2.981'e test etti. Tahvil faizleri son zamanlardaki yüksek hareketlerini sürdürdü ve 30 yıllık getiri, Nisan 2019'dan bu yana ilk kez %3'ü geçerken, 10 yıllık Hazine Enflasyon Korumalı Menkul Kıymetlerin (TIPS) getirisi, korona virüs pandemisinin başlangıcı olan Mart 2020'den bu yana ilk kez pozitife döndü.

Dolar endeksi ise Mart 2020’den bu yana test edilmeyen 101,03 seviyesine geldi. Euro, ise iki yılın en düşük seviyesi olan 1.0758$'dan çok uzaklaşamadı ve 1.0788$'da yatay işlem görmekte.

Asya piyasaları Çin'deki pandemi karantinalarının etkileriyle (KOVID kilitlenmeleri ve nakliye gecikmeleri ve birikmiş işler (Çin'in ticaret fazlası hakkında)) baskı altında. MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi , Hong Kong da %0,02’lik kayıplar varken emtiacı Sidney'de ise yatay seyir hakim. Japon Nikkei ise %0,5 artış kaydederken, S&P 500 vadelileri %0,4
ve Nasdaq vadelileri %0,9 gerilemiş durumda.

Brent ham petrol vadeli işlemleri dün %5 düştükten sonra varil başına 107.35 $ seviyesinde sabit kaldı.

Günün önemli şirket haberleri 20/04/2022

 

Petrol fiyatları yeniden yükselişe geçti

 

Fed'in 75 baz puanlık faiz artırımına gitme ihtimali masada

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)