E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıların %78’i borsaların aşırı değerlendiğini düşünüyor---

Yatırımcıların %78’i borsaların aşırı değerlendiğini düşünüyor

Yatırımcıların %78’i borsaların aşırı değerlendiğini düşünüyor
16 Haziran 2020 - 15:52 borsagundem.com

Bank of America’nın araştırmasına göre yatırımcıların %78’i borsaların aşırı değerlendiğini düşünürken %18’i “v” şeklinde toparlanma bekliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America’nın (BofA) araştırmasına göre borsalarda Haziran ayında risk iştahının artmasıyla birlikte yatırımcılar daha az nakit para tutup hisse senetlerine yönelmesine rağmen borsaların aşırı değerlendiğini de düşünüyor.

7 gün süren ankete göre para yöneticileri tıpkı Ağustos 2009’da olduğu gibi borsaların rallisinden faydalanmak için nakit pozisyonlarından çıktığı görüldü. Borsaların Mart ayındaki dip seviyelerden %30 oranında yükselmesiyle birlikte hedge fonlardaki (riskli fonlar) hisse miktarı %52 oranında arttı.

Aynı zamanda, BofA'ya göre “karamsar boğaların” sadece%18'i “v” şeklinde ya da keskin bir ekonomik iyileşme beklerken %64’ü “u” veya “w” şeklinde kademeli bir toparlanma bekliyor.

Ankete katılan yatırımcıların %78'i rekor seviyelerine yaklaşan borsaların aşırı değerlendiğini düşünürken bunların %53 borsalardaki ralliyi ayı piyasası rallisi olarak adlandırıyor.

Korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalkmasıyla yatırımcılar küresel büyümeye karşı yatırımlarını artırsalar da küresel üretim Ekim’den önce toparlanacak gibi durmuyor.

Michael Hartnett liderliğindeki stratejistler Salı günü yayınladıkları notta risk iştahının artmasıyla birlikte nakit miktarının düştüğünü ve büyüme beklentilerinin arttığını söyledi. Wall Street zirve karamsarlığını geçerken Haziran ayında iyimser beklentiler oldukça kırılgan durmakta.

ABD vadeli ve Avrupa borsalarında yükseliş sürüyor

Borsaların kaderini küçük yatırımcı belirleyecek

Yabancı yatırımın düşüşü gelişmekte olan piyasaları vuracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salim16 Haziran 2020 16:24

    nerde aşırı değerlendi ya,,soda yerinde sayıyor.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Haziran 2020 00:03

    arkadaş sen gitmiş kaliteli hisse senetlerine girmissin.gidip çöp ve batmak üzere olan hisse senetlerinden alsa idin şimdi satıp yan gelip yatardın.30-50-100 hisseleri yabancılar milletin eline girdi.yabancılar çöp hisse senetlerini almadıkları için bizim millet bir birini düdükleyip durmaktadırlar.sen çok beklersin bence.

  • Şansıma16 Haziran 2020 19:34

    Birader sende gitmiş gözünü çıkartmışsın şişe olacak hissede ne işin var eski sodamı kaldı ortada? Şansına küsss

  • salim16 Haziran 2020 16:23

    nerde aşırı değerlendi ya,,soda yerinde sayıyor.

  • AAA16 Haziran 2020 16:08

    At yalanı inanan ı.. .....