E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıları tatmin edecek 9 teknoloji hissesi---

Yatırımcıları tatmin edecek 9 teknoloji hissesi

Yatırımcıları tatmin edecek 9 teknoloji hissesi
22 Temmuz 2020 - 17:57 borsagundem.com

Korona virüs sırasında birçok sektörde yaşanan kriz teknoloji hisselerinde sıkışma meydana getirdi. Barrons hem büyüme hissesi hem de değer hissesi tercih eden yatırımcılar için 9 hisse önerisi yapıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji hisselerindeki dikkat çekici 2020 rallisi kısmen büyüme hisse senedi yatırımcıları için seçeneklerin daralan seçeneklerinden kaynaklandı. Perakende, restoran, kumarhane ve seyahat sektörlerinin yaygın olarak kapatıldığı bir dönemde, teknoloji hisseleri büyüme odaklı yatırımcılar için son saklanma yerini sunuyor.

Ama teknoloji hisselerine bu çılgın değerlemelerle birlikte yükseldi ve hisselerin piyasalarıını giderek daha zorlu hale getirdi. Rasyonel fiyatlı büyüme hieselerini bulmak için ortak olarak kullanılan araçlardan birisi de fiyat kazanç oranı. Barrons haberinde teknoloji, medya ve telekomünikasyon hisselerini mercek altına alarak hisse kazanç oranlarıyla hem değer yatırımcılarının hem de büyüme hissesi tercih eden yatırımcıların dikkatini çekecek 9 hisseyi sıralıyor.

Listedeki en büyük şirket, bulut tabanlı veri depolama şirketi Dropbox. Barron’s evde kalma hisselerinin boğa piyasasında garip bir şekilde dışarıda bırakıldığını belirtiyor. Jefferies analisti Brent Thill pazartesi günü hisse senedi notunu Dropbox için alım durumuna geçildiğini belirtiyor.

Fiyat kazanç oranı bazında listedeki en ucuz şirket, ABD’nin en büyük yerel televizyon istasyonu sağlayıcılarından ikisi olan Nexstar Media ve Grey Television  oldu. Her iki hisse senedi de bu yıl reklam pazarındaki keskin bir düşüş ve tüketicilerin Netflix ve Hulu gibi abonelik hizmetlerine geçişleri nedeniyle kablolu yayını kesme eğilimleri sebebiyle büyük darbe aldı. Ancak her iki şirketin de bu yıl, kasım ayı başkanlık seçimlerinde siyasi reklamlardan güçlü destek alması bekleniyor.

Çip teknolojisi araçları üreten MKS Instruments (MKSI), düşük fiyat-kazanç oranlarıyla işlem gören hisse senetleri için de yeni bir fırsat ortaya çıkarıyor. Elektronik parça üreticisi Jabil'in (JBL) hisseleri bugüne kadar %18 oranında azaldı. SciPlay mobil cihazlar için bahis oyunları üretirken, Digital Turbine bir mobil reklam üzerinden para kazanan bir oyun firması. J2 Global ise teknoloji haberleri sitesi Mashable, sağlıklı yaşam sitesi Everyday Health ve oyun sitesi IGN gibi birçok tanınmış dijital medya girişiminin başında bulunan şirket. Xperi de birçok açıdan J2 ile benzerlikler taşıyan dijital medya şirketi.

Borsalardaki balonu görmenin kolay yolu

 

Borsa uzmanları havayolu hisselerinden kaçıyor

 

ABD, Çin arasında yeni gerilim!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum22 Temmuz 2020 20:53

    Yani yabancı hisselerden örnek verip buyurun sizde Türk borsasında teknoloji hissesi alın demeye getiriyorlar am yemiyor artık hayvan terli türkiyede f/k ve pd/dd degerlerine bakmadan öyle teknoloji şirketi felan almayın ok bunların yaptıkları hep piyasayı yönlendirmek ayrıca bu gün bist te yükselen ilk 20 hissenin pd/dd sine ayrıca f/k sını kontrol edin çok acayip rakamlar var o hisse lerden de uzak durun çünkü illaki bir veya birkaç adım yukarıda adamı yamulturlar satma fırsatı yakalıyamazsınız dikkat

  • asena22 Temmuz 2020 18:36

    bizene yabancı hisselerden çıkma