E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıları riskli bir hafta bekliyor---

Yatırımcıları riskli bir hafta bekliyor

Yatırımcıları riskli bir hafta bekliyor
13 Nisan 2020 - 09:58 borsagundem.com

Yatırımcılar gözlerini IMF ve G-20 toplantılarına çevirirken Çin’den gelen veriler küresel piyasalardaki riskler daha da arttı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeni bir haftaya başlarken yatırımcıları korona virüs pandemisi dışında birçok risk beklemekte.  Bu riskler, IMF ve G-20 toplantılarından çıkacak sonuçlar, petrol fiyatları, Çin’in ekonomik çöküşünün muhtemel teyidi ve şirketlerin kazançlarında keskin düşüşler olarak sıralanabilir.

Finans şirketi AxiCorp’un Baş Borsa Stratejisti Stephen Innes, yatırımcılar bekleyen riskler hakkında, “kıyamet senaryolarına hazırlanıyoruz” yorumunu yaptı.

Batılı borsalar Paskalya Bayramı’ndan dolayı geçen haftanın son işlem gününde kapalı olmasına rağmen kritik bir haftayı olumlu bir şekilde kapattı. Kimilerine göre borsalar, ABD Merkez Bankası FED’in müdahaleleriyle kimine göre ise azalan vaka sayısıyla ralliye geçti.

Bu haftaya geldiğimizde ise Çin’den gelen ekonomik veriler virüsün ülke ekonomisinin ne ölçüde tahribe uğradığını gösteriyor. Innes, Çin’den gelen ekonomik verilerin diğer ülkelerin alacağı zararın ön göstergesi olduğunu savundu.

Yatırımcılar IMF ve G-20 üyelerinin gelişmekte olan ülkelerdeki para çıkısını engellenmek önlemler alınmasını bekliyor. Bu arada Avrupa da ilk defa krizin şirketler üzerindeki etkisi ortaya çıkabilir.

Petrol fiyatları, erken saatlerde sert dalgalandıktan sonra, yatırımcıların dikkatlerini dünyanın en büyük üreticilerinin tarihi üretim kısıntısı anlaşmasının korona virüsten dolayı çöken piyasaya istikrar kazandırmaya yetip yetmeyeceğine çevirmeleri ile birlikte yükseldi.

Borsalar haftaya düşüşle başladı

 

Küresel riskli varlıklar, haftaya satış baskısıyla başlıyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)