E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYatırımcılardan dev şirkete 'yolsuzluk' davası---

Yatırımcılardan dev şirkete 'yolsuzluk' davası

Yatırımcılardan dev şirkete 'yolsuzluk' davası
07 Ocak 2022 - 20:09 borsagundem.com

Yatırımcılar, Airbus'a 300 milyon euro zarar ettiklerini ileri sürerek dava açtı

Yatırımcılar, Avrupa merkezli uçak üreticisi Airbus hakkında, şirketin "yolsuzluklar" konusunda kendilerini bilgilendirmediği gerekçesiyle 300 milyon euroluk dava açtı.

"Foundation for Investor Loss Compensation" adına 3 Ocak'ta Lahey Bölge Mahkemesinde açılan davada, avukatlar 100'den fazla kurumsal yatırımcının Airbus'ın şirketteki yolsuzluk hakkında bilgi vermediği için uçak üreticisinin hisse senetlerine yatırımlarında 300 milyon euro zarar ettiklerini ileri sürdü.

Söz konusu davaya daha fazla yatırımcının katılmasının beklendiği ve bu miktarın artabileceği belirtildi.

Avukatlar, dava dosyasında, kurumsal yatırımcıların Airbus'ın şirketteki yolsuzlukları sakladığı için yüksek fiyattan hisseleri satın aldıktan sonra zarara uğradıklarını kaydetti. Davada, yatırımcıların kayıplarında denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri sunan KMPG ve Ernst & Young’nın da payı olduğu savunuldu.

Airbus, 2020 yılında Fransa, İngiltere ve ABD makamlarıyla 4 milyar dolar para ödemesi karşılığında Airbus ile ilgili tüm satışlarda "rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını" kapatma konusunda anlaşmıştı.

İngiliz ve Fransız yetkililer, Airbus'ın uçak satmak için üçüncü kişiler üzerinden hükümet yetkililerine rüşvet verdiği ve evrakta sahtecilik yaptığı iddialarını araştırıyordu.

Airbus, Hollanda'daki söz konusu yatırımcıların iddialarına 2021'in üçüncü çeyreğine ilişkin finansal raporunda yer verirken, iddialara karşı "kendini savunmak için sağlam bir gerekçeye sahip" olduğunu belirtmişti.

'Merkez Bankası' düzenlemesine muhalefetten tepki

BİST, 4 hissede tedbir uygulanmasına karar verdi

BİST hisseleri haftalık bazda ortalama yüzde 9,46 değer kazandı

Üç hissedeki işlemleri nedeniyle bir yatırımcıya tedbir getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)