E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılarda bilanço sezonu ikilemi---

Yatırımcılarda bilanço sezonu ikilemi

Yatırımcılarda bilanço sezonu ikilemi
13 Temmuz 2020 - 11:10 borsagundem.com

Borsalarda önümüzdeki döneme ilişkin iki yönlü risk söz konusu. Yaklaşan bilanço sezonu küresel borsalardaki yatırımcıları geride kalma korkusuyla gölgesini hissettiren riskler arasında kararsız bırakıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de korona virüs vakalarında artış sürerken ikinci çeyrek bilançolarını açıklamaya hazırlanan Wall Street geride kalma korkusuyla ekonomik toparlanmaya dair şüphecilik arasında kalmış durumda.

ABD merkezli servet danışmanlığı şirketi Wilmington Trust’ın Baş Yatırım Stratejisti Meghan Shue CNBC’ye verdiği röportajda, “Borsadaki ralliye ilişkin muazzam bir şüphecilik görüyoruz. Müşterilerimizle konuşmalarımızın neredeyse tamamı rallinin haksız sebeplerle gerçekleşmesiyle ve piyasaların ekonomiyle bağlantının kopuk olmasıyla ilgili” ifadelerine yer verdi.

Diğer taraftan borsalarda dipten alma fırsatı da gören Shue birkaç teknoloji hissesinin dikkatleri üzerine çektiğini belirtiyor. “Bu devam eden momentumu düşündüren bir tuzak gibi gözüküyor” sözlerini kullanan baş stratejist büyük düşüşlerin yüksek volatiliteyle birleşerek acı sonuçlara neden olabileceği konusunda uyardı.

Shue röportajında, “Kriz sürecinden beklentilerden daha yavaş çıkılmasının sadece yatırımcılarda yarattığı hayal kırıklığı nedeniyle, Mart ve Haziran’da gördüğümüz gibi bazı büyük düşüşler görebiliriz” sözlerini kaydetti.

Borsalar iki yönlü sürpriz de görebilir

104 milyar dolarlık varlığın yöneticiliğini yapan baş stratejist bilanço sezonuna ilişkin beklentilerin çok düşük olması nedeniyle yukarı yönlü bir sürpriz olabileceğini de sözlerine ekledi. Shue, “Ekonomik verilere benzer bir şekilde büyük bir yukarı yönlü sürpriz görebiliriz. Beni yanlış anlamayın, rakamlar yine de berbat durumda olacak. Fakat bana kalırsa beklentilere göre şu noktada en kötüsü fiyatlanmış olabilir” dedi.

Bilançolar Shue için bir miktar iyimserlik yaratsa da baş stratejist borsaların ileriki süreçte virüse yönelik artan belirsizlikle ve yaklaşan ABD başkanlık seçimleri rüzgarıyla uğraşacağını öngörüyor.

ABD başkanlık seçimlerinin borsalarla ilişkisine de yer veren Shue, “Borsalar mutlaka bir partiyi desteklemek durumunda değildir. Hoşlanmadıkları şeyse belirsizlik ve çok önemli bir değişim ihtimalidir. Borsalar için risk oluşturacak şeylerden birisi de yüksek vergiler olacaktır ve bence bu durumu piyasaların daha değerlendirmeye başladığını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Borsalarda şüphecilikle geride kalma korkusunun oluşturduğu savaşın sonucunun kesin olmadığına dikkat çeken baş stratejist, akıllı yatırıcıların fazla korumaya geçmeden dikkatli hareket edeceğine inandığını belirtti.

Gelecek 12 aya ilişkin iki yönlü risk öngörüyoruz” diyen Shue, “Eğer daha hızlı bir iyileşme olursa, eğer artan virüs vakaları ABD boyunca ekonominin durmasıyla sonuçlanacak kapatmalara neden olmazsa, döngüsel hisselerde ve daha fazla değer odaklı hisselerde yukarı yönlü ciddi bir sıçrama görebiliriz” ifadeleriyle röportajını sonlandırdı.

Borsalarda gözler bilançolara çevrildi

 

Yurtdışı etkisiyle toparlanma görülebilir

 

ABD'de yeni vaka rekoru artık Florida'da

 

Büyüme hisseleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)