E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar Türkiye iştahını kaybediyor---

Yatırımcılar Türkiye iştahını kaybediyor

Yatırımcılar Türkiye iştahını kaybediyor
16 Mayıs 2018 - 09:08 borsagundem.com

Financial Times'ın analizinde, Türkiye'de hisse, tahvil veya herhangi bir yatırım için sebep olmadığını öne çıkardı

İngiliz yayın kuruluşu Financial Times, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Londra temaslarını, ele aldı.

BBC'nin haberine göre, gazetenin Şirketler ve Piyasalar ekinde "Yatırımcılar Türkiye iştahlarını kaybetmeye başlıyor" başlıklı haberde, Erdoğan'ın Londra'da finans çevreleriyle yaptığı görüşmenin ayrıntıları aktarılıyor.

"Bankalar ve yatırım fonları, üst düzey temsilcilerini Erdoğan'la yemeğe gönderdiğinde muhtemelen Türkiye Cumhurbaşkanı'nın ülkesine yatırım için güven vermesini bekliyorlardı" diyerek habere başlayan gazete, "Ancak yatırımcılar Bloomberg'in Londra Bürosu'nda Pazartesi günü yenen öğle yemeğini paralarını Türk Lirası'na, hisse senetlerine veya kamu tahvillerine yatırmak için herhangi bir neden kalıp kalmadığını merak ederek ayrıldı" diyor ve şöyle devam ediyor:

"Erdoğan'ın mesajı tavizsizdi. Gelecek ay yeniden seçilmeyi uman Cumhurbaşkanı, faiz artırımına kararlılıkla karşı olduğunu net bir şekilde söylemesinin dışında, para politikasını daha sıkı kontrol etmeye niyetliydi. Yatırımcılar, aylardır cumhurbaşkanına imkân tanıyor, Türkiye'nin güçlü bankacılık sistemi ve mali disiplini nedeniyle artan cari açığını ve yüksek enflasyonunu görmezden geliyorlardı. Varsayımları, cumhurbaşkanının faiz artırımına karşıtlığını tekrarlamasına karşın, Merkez Bankası'nın 'doğru şeyi' yapacağıydı."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ..16 Mayıs 2018 12:16

    tl ye don yatırım yap. fabrikan usd karşısında zarar etsin ... kim gelir yatırıma uğraşır brokrasi ve hukuk ortamımızla?

  • Okie Dokie16 Mayıs 2018 11:40

    Bizde bu beceriksiz TCMB olduğu sürece daha çok iştah kaybolur.

  • ENAYİ 16 Mayıs 2018 11:09

    NE YATIRIMI YA AKLIM OLSA CEBİMDE BİR TL BİLE KOYMAZDIM

  • mali 16 Mayıs 2018 10:40

    Dünya kupası ligi mi bu, Arjantin'le aynı adla anılmak bile kötü. Ekonomide ayağı yer basan karalar alınmalı, her geciken uygulama borç ve kayıp faturasını yükseltiyoor.

  • vatandaş16 Mayıs 2018 10:30

    Özel sektörün kısa vadeli borcu 200 milyar dolar civarında. Cari açık 55 milyar dolar. Cumhurbaşkanı bilerek mi konuşuyor yoksa bilmeyerek mi? Danışmanlarını da dinlemiyor demekki? Neden şimdi düşürmüyorsun o zaman faizleri ? Dolar 4.47 şu anda. Tahvil faizi de 17 ye dayandı. Şirketlerin durumu çok kötü.

  • Misafir16 Mayıs 2018 09:37

    Seversiniz sevmezsiniz, doğru bence, Arjantin faizi %40'a çıkardı bir şey değişti mi, ellerine daha da düştünüz mü %100 faizler dönemine döndürürler. %10-15arası faiz+enflasyon çok da kötü değil, Anap zamanı %30'lara düşürme hedefi vardı, 55-60'lera anca düşürebildiler, ırak krizi nedeniyle yapamadık dediler, bölge ne halde şimdi, ben başarılı buluyorum sadece saçma sapan açıklama yapmasın bakan ve danışmanları razıyım

  • Misafir16 Mayıs 2018 14:44

    1-Yandaş değilim, 50'ye yaklaştım 1 kez dahi o kökende bir partiye oy vermedim bundan sonra da vermem. 2- 1991'den beri bankacılık finans içindeyim tüm krizleri içinde yaşadım 3-Üç bölüm bitirdim (iktisat-işletme-ulus.ilişk.), halen de hukuk devam 4-faiz zaten yükseliyor hazine ihaleleri yüzde sekizden mi çıkıyor 5-Benim dediğim her istenene hemen koştura koştura olur dememek idi

  • bu dünyadan biri16 Mayıs 2018 12:50

    Yandaşlık gözünüzü köreltmiş sizin, bir de ekonomiden anlasanız çekilirsiniz de çekilmiyorsunuz. Dünyadan faizler artarken sen faizi tutamazsın. Ben şimdi böyle diyorum diye yüksek faiz istiyor değilim. RTE iç siyasete oynuyor sizde yiyorsunuz ben bunun peşindeyim. Neymiş faiz lobisiymiş, sana zorla para vereceğim diyen mi var? Ekonomini dış finansmana bağımlı hale getirmişsin şimdi de faiz lobisi diyorsun. Çok üret, az ye sen de dışarıya borç ver aklın yok mu senin. Var da üretmek zor geliyor değil mi? Açıp bir şey okuma, nasıl olsa RTE herşeyi biliyor diye düşün, sonra laga luga. Alınma ama.

  • 15916 Mayıs 2018 11:12

    iktisadın i sinden anlamadığın ortada. çok boş insan var ya çok. faizi artırmazsan ne dolar bu fiyatta kalacak ne enflasyon burada kalacak. yok doğruymuş. ulan nesi doğru aç iki sayfa kitap oku.