E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar risk iştahını geri kazanıyor---

Yatırımcılar risk iştahını geri kazanıyor

Yatırımcılar risk iştahını geri kazanıyor
17 Kasım 2015 - 15:22 borsagundem.com

BOFA Merill Lynch'in raporuna göre Fed'in faiz artırma ihtimalinin yükselmesi risk iştahını kabartıyorlar

Kasım ayı BofA Merrill Lynch Fon Yöneticisi Araştırması’na göre, ABD’nin önümüzdeki ay faiz artırımına gideceği yönündeki güçlü görüş birliğinin etkisiyle, yatırımcıların risk iştahları yeniden yükselişe geçti. ABD istihdam verilerinin açıklanmasından sonra büyüme ve 
enflasyon beklentilerinin kayda değer ölçüde artmasıyla, yatırımcılar nakit varlıklarını azaltıp hisse senedi, gayrimenkul ve alternatif yatırım araçlarına yoğunlaşmaya başladılar.
Hisse senetlerinde gösterge üzerinde olan varlık yöneticilerin oranı 17 puan artışlar net yüzde 43 seviyesine ulaşırken, portföylerde nakde ağırlık veren yatırımcıların oranı Temmuz ayından beri görülen en düşük seviyeye indi.
Araştırmaya katılan şirketlerin beşte dördü, FED’in faiz artırımının bu çeyrekte gerçekleşmesini bekliyor. Küresel ekonomiye dair iyimserlik yeniden yükselişe geçti, 
ekonominin önümüzdeki 12 ayda güçleneceğine yönelik beklentiler, Ekim ayından bu yana 22 puan arttı.
Çin’de olası bir ekonomik durgunluğa dair endişeler azalıyor. Çinli fon yöneticilerinin ülkenin ekonomik gidişatına bakışları, bir yıldan uzun bir süredir kaydedilen en olumlu sonuçla, nötr seviyeye yükseldi.
ABD dolarına dair görüş birliğini destekleyecek biçimde, Euro bölgesi ve Japonya, en revaçtaki hisse senedi piyasası konumlarını korudu. Araştırmaya katılanların net yüzde 67’si, ABD dolarının önümüzdeki yıl değer kazanacağını düşünüyor.
Portföylerde gayrimenkul ve alternatif yatırım araçlarının ağırlığı, araştırma tarihindeki ikinci en yüksek seviyeye yükseldi. 
Öte yandan, emtia ve Küresel Yükselen Piyasalarda agresif gösterge altı pozisyonlar korunuyor.
BofA Merrill Lynch Küresel Araştırma Yatırım Baş Stratejisti Michael Hartnett, bu ayki araştırmaya yönelik şu değerlendirmede bulundu: “Genel kanı parasal genişlemenin gerçekleşeceği ve doların değer kazanacağı yönünde olduğu için, FED’in faiz artırımı döngüsü 1994 yılında olduğu gibi bir sebeple kesintiye uğramazsa, varlık fiyatlarındaki artış sınırlı kalacaktır”
Avrupa Hisse Senedi ve Kantitatif Stratejisti Manish Kabra ise, “Avrupa hisse senetleri küresel ölçekte yatırımcıların favorisi ve Avrupa Merkez Bankası büyüme yönünde heyecan yaratmış durumda olsa da, sektörel konumlamalara bakıldığında, yerel varlık yöneticileri henüz adım atmadıklarını ve göstergelerine sıkı sıkıya bağlı kaldıklarını görüyoruz,” açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)