E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar kâr realizasyonu peşinde---

Yatırımcılar kâr realizasyonu peşinde

Yatırımcılar kâr realizasyonu peşinde
31 Aralık 2019 - 09:05 borsagundem.com

Küresel piyasalarda ise yatırımcılar, düşük hacimli piyasa koşullarında, kar realizasyonu yapma eğiliminde.

Sağlıklı, mutlu yıllar diliyoruz…

Çin imalat sanayi beklenti anketi 50 eşik düzeyinin üstünde: 50,2

Küresel riskli varlıklarda kar realizasyonu eğilimi gözleniyor

$/TL, yılın son gününe 5,94 düzeylerinden başlıyor

Beyaz Saray Ticaret Danışmanı Navarro, Çin ile ticaret anlaşmasının önümüzdeki hafta gibi imzalanmasını beklediğini açıkladı.

Çin basınında çıkan haberlere göre de ABD Başkan Yardımcısı Liu He'yi ABD'ye davet etti. Diğer taraftan ABD'de dış ticaret açığı Kasım'da bir önceki aydaki 66,5 milyar $ düzeyinden, 63,2 milyar $'a geriledi.

Ülkede bekleyen konut satışları ise, aylık bazda, gerileme beklentilerinin aksine %1,2 artış gösterdi. Çin 'de bu sabah açıklanan ekonomik verilerde, Aralık ayı imalat sanayi beklenti endeksi 50.2'de yatay seyrederken, hizmet sektörü beklenti endeksi 54,4'ten 53,5'e geriledi.

Küresel piyasalarda ise yatırımcılar, düşük hacimli piyasa koşullarında, kar realizasyonu yapma eğiliminde. Bu eğilimle dün, ABD temel hisse senedi piyasası endekslerinin %0,5 ilâ %0,7 aralığında gerilemesinin ardından, bu sabah Asya hisse senedi piyasaları da günlük bazda satıcılı bir seyir izliyor. ABD 10 yıllık devlet tahvili getirileri %1,88 düzeylerinde seyrederken döviz piyasalarında dolar endeksi ise, ılımlı gevşeme eğilimini sürdürüyor, bu sabah 96,7 düzeylerinde. Diğer taraftan dolardaki, değer kaybetme eğilimine de paralel olarak, altın fiyatlarında yükseliş trendi devam ediyor.

Altın, bu sabah, dün sabahki düzeylerine göre %0,6 primli 1.522 $/ons düzeylerinde seyrediyor. Yurt dışında bugün ABD Aralık ayı tüketici güven endeksi açıklanıyor olacak.

Yurt içinde dün açıklanan ekonomik güven endeksi orta vadeli iyileşme eğilimini sürdürüyor. Endeks, Aralık ayında, aylık bazda %2,7 yükselişle 93,8 oldu. Kasım ayı yabancı turist girişleri ise, bir önceki yıla göre %11,4 artış gösterdi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, alkollü içki ve tütün ürünlerinde 6 ayda bir gerçekleştirilen vergi artışının 2020 yılı Ocak - Haziran dönemi için yapılmayacak.

Yurt içi piyasalarda $/TL yılın son gününe 5,94'lü düzeylerden başlıyor. Tahvil piyasasında gösterge faiz dün sınırlı yükselişle günü %11,71'den, 10 yıl vadeli tahvil getirileri sınırlı düşüşle %12,26'dan tamamladı. 5 yıllık CDS'ler 282 baz puan seviyesinde. BIST-100 endeksinde yükseliş sürüyor endeks son 8 günde %3,8 değer kazandı.

Yurt içinde bugün Kasım ayı dış ticaret dengesi açıklanacak. Ticaret Bakanlığı Özel Ticaret Sistemi (ÖTS)* öncü verisine göre, Kasım'da ihracat yıllık artışı %0,02 ile yatay kalırken, ithalat %9,1 arttı ve bunun neticesinde dış ticaret açığı yıllık bazda 1,5 milyar $ artarak 2,1 milyar $'a ulaştı.

Dolar, zayıf seyrini koruyor. ¬/$, dün 1,1220'yi aştı ve Ağustos ortasından bu yana en yüksek seviyeyi gördü bu sabah 1,1205'lerde.

GBP/USD, 1,3115'lerde göreli yatay. USD/JPY ise, güçlü risk iştahıyla, düşüşünü sürdürüyor 108,7'lerde. Gelişmekte olan ülke para birimleri de değerlenmeye devam ediyorlar.

Avrupa borsaları dün günü düşüşle tamamladılar. Eurostoxx-600 endeksi %0,9, bankacılık endeksi de %0,5 değer kaybetti."

AKBANK

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)