E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar İtalyan banka hisselerinden kaçıyor---

Yatırımcılar İtalyan banka hisselerinden kaçıyor

Yatırımcılar İtalyan banka hisselerinden kaçıyor
05 Kasım 2018 - 16:30 borsagundem.com

İtalyan banka hisseleri pazartesi, gün ortasındaki ticarette en kötü performansa sahip hisseler arasında en üstlerde yer aldı

İtalyan bankacılık endeksi Milan’da %1,9 değer kaybetti. Testlerin olumsuz senaryo gereksinimlerini geçmiş olsalar da yatırımcılar İtalya’nın biraz fazla iyimser olduğuna dair makro varsayımlar için endişe duyuyordu.

Stres testleri Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) ve Tek Denetleyici Mekanizma (SSM) tarafından, Avrupa'nın bankacılık sisteminin sağlığını ölçmek için uygulanıyor.

Banco Bpm (MI:BAMI) hisseleri, İtalya’nın en büyük üçüncü bankasının sağlık kontrolünden iyi bir şekilde geçememesinin ardından %3 kayıp yaşadı. Rakip Intesa Sanpaolo (MI:ISP) ve Unicredit (MI:CRDI) hisseleri de yaklaşık %2 düşüş yaşadı.

EBA tarafından stres testine tabi olan tek diğer İtalyan bankası UBI Banca (MI:UBI) %1,6 değer kaybetti.

Öte yanda, Bper Banca (MI:EMII) %4,5 geriledi. Goldman Sachs (NYSE:GS) kazanç öngörülerini daha da düşürdüğüne değinerek, hisse senetlerinin derecesini “satışa” düşürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)