E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar gelişmekte olan ülkelerden kaçıyor---

Yatırımcılar gelişmekte olan ülkelerden kaçıyor

Yatırımcılar gelişmekte olan ülkelerden kaçıyor
15 Şubat 2014 - 08:13 borsagundem.com

Yatırımcılar, gelişmekte olan ülkelerden 16 haftadır paralarını çekiyorlar

Yatırımcıların gelişmekte olan ülkelerdeki tahvil ve borsa fonlarından son bir haftada yaklaşık 4.5 milyar dolar çektikleri, borsa fonlarından çıkışların üst üste 16. haftada da devam ettiği belirtildi.

Merkezi Boston'da bulunan EPFR Global, 12 Şubat'ta sona eren haftada gelişmekte olan ülke borsa fonlarından 3.08 milyar dolarlık çıkış gerçekleştiğini açıkladı.

Daha önceki haftalarda çıkışlar 6 milyar dolarlık dilimler halinde oluyordu. Gelişmekte olan ülke borsaları bu hafta yüzde 2'ye yakın yükselerek Ekim 2013'ten bu yana en iyi performansı gösterdi.

EPFR'ye göre, gelişmekte olan ülke borsa fonlarından bu yılın başından beri görülen çıkışlar 21 milyar doları buldu. Bu rakam 2013'ün tamamı için 15.2 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Gelişmiş ülkelerin borsa fonlarına ise son haftada 13.9 milyar dolarlık giriş gerçekleşirken, bu rakamın 7.38 milyar dolarını ABD fonlarına girişler oluşturdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat15 Şubat 2014 22:59

    iş bilmez kurumlar yüzünden, yerli yatırımcı bile yurt dışı borsalara giderken ,yabancı gitmiş çokmu.

  • Borsacı15 Şubat 2014 11:11

    Bu dünyada her konuda en az 1 doğru vardır. Herkes bildiği doğruyu söyler. Geri kalan 99 doğruyu başkaları bilir. En doğrusunu da Allah bilir. Birisi kaçıyorsa diğer içeriye giriyordur. Kaçılan ve girilen şeylerde hareket heyecan vardır, başka türlü hayat çok sıkıcı olur.

  • kılıç15 Şubat 2014 10:48

    KAÇMASI İÇİN ÇALIŞAN KURUMLARIMIZ VAR, ÇÜNKÜ ONLARIN AMACI VURGUNCUYU KORUMAK,YATIRIMCIYI BİTİRMEK,